Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prva faza izgradnje prometnice u južnom Stadionskom naselju približava se kraju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2018. 10:02 
Naslov:  Prva faza izgradnje prometnice u južnom Stadionskom naselju približava se kraju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivica Vrkić ovih je dana obišao još jedno gradilište u Osijeku – projekt izgradnje prometnice u južnom Stadionskom naselju, odnosno spoja Stadionskog naselja s cestom D518 Osijek - Antunovac.

Realizacija prometnice u južnom Stadionskom naselju projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna, radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks, a njime će se urbano i cjelovito urediti dio osječkog naselja ozakonjen u postupku „legalizacije".

Prva faza projekta - izgradnja priključka na državnu cestu, uvođenje komunalne infrastrukture, kanalizacije, vode itd. - približava se završetku.

Projektna dokumentacija za drugu fazu radova je također pri kraju i slijedi ishođenje dozvole. Druga faza uključuje dodatnih 860 metara ceste u širini prometnog koridora od 8,5 metara. Širina same ceste je 4,5 m, a pješačke staze 1,5 m. Projektom je predviđena i izgradnja nove javne rasvjete.

Realizaciju projekta bitno usporava rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Obzirom na to da trenutna širina ceste nije dovoljna za ovu vrstu infrastrukture, nužno je da vlasnici parcela Gradu doniraju dio koji je potreban da bi se dobila potrebna širina. Gradonačelnik je stoga pozvao vlasnike parcela u Stadionskom naselju da se uključe u dogovor oko nove ceste kako bi se izradio parcelacijski elaborat i riješile imovinsko-pravne zapreke, a nakon toga i uspješno završio ovaj projekt.

Završetkom ovog projekta i ovaj dio grada će se urbanizirati te po komunalnom standardu postati ravnopravan dio grada Osijeka.



Podsjetimo, projekt urbanizacije južnog stadionskog naselja započeo je prije nekoliko godina otvaranjem pješačko-biciklističkog nathodnika preko južne obilaznice čime je riješen dugogodišnji problem izoliranosti tog naselja, no ostao je problem neprimjerenog zemljanog puta prepunog blata i rupa ispunjenih vodom.

Ovo je dugotrajan, ali kvalitetan projekt čiji uspješan završetak s radošću iščekujemo. Usprkos kompleksnosti projekta, zajedno s mojim suradnicima izborio sam se da ljudi koji su 50 godina bili građani drugoga reda napokon postanu ravnopravni građani Osijeka. Na isti ćemo se način izboriti za urbanizaciju i drugih naselja Grada Osijeka“, napisao je Vrkić na svom Facebook profilu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan vrkić/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: