Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kreativnost učenika - U OŠ Antunovac prvi put održana radionica "Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2018. 12:43 
Naslov:  Kreativnost učenika - U OŠ Antunovac prvi put održana radionica "Modelarstvo uporabnih tehnički
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i uz potporu Općine Antunovac, u Osnovnoj školi Antunovac održana je po prvi puta radionica „Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina“.

Općina Antunovac odazvala se na poziv Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije na partnerstvo i sufinanciranje aktivnosti, te se uključila u projekt s nabavkom stroja Unimat Basic 1 i potrošnog materijala u vrijednosti od 2.500,00 kn za provođenje tehničkih radionica u izvannastavnim aktivnosti Osnovne škole Antunovac.

Posebnost stroja Unimat basic 1, koji je osnovni alat za natjecanje u Modelarskoj ligi je što je prilagođen za rad s djecom , odnosno učenici se ne mogu ozlijediti koristeći stroj. Unimat basic 1 omogućava djeci da od šperploče izrađuju kreativne tehničke tvorevine i tako razvijaju vlastite vještine i sposobnosti.

Na samom početku radionice, sve prisutne je pozdravio ravnatelj škole domaćina Tomislav Dukrođen, prof. Nakon uvodnih riječi, zamjenica načelnika Općine Antunovac, Marta Bezjak, mag.edu. je službeno otvorila provedbu radionice i poželjela sreću u radu svim učenicima. Zamjenica načelnika je u ime Općine Antunovac uručila stroj Unimat basic ravnatelju škole. Škola će alat koristiti za poticanje izvannastavnih tehničkih aktivnosti i za sudjelovanje u natjecanjima: Modelarska liga i natjecanje mladih tehničara. Na ovaj način Općina Antunovac se organizirano uključila u provedbu programa Javnih potreba iz područja tehničke kulture.

Na radionici Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina sudjelovali su učenici viših razreda osnovne škole. Sve ekipe su uspješno izradile model stolnog organizatora od šperploče koji je bio i zadatak na radionici. Organizatori su svečano uručili zahvalnice za potporu u provedbi nastavnici Ankici Varvodić,prof. ravnatelju Tomislavu Dukrođen, Općini Antunovac i Osnovnoj školi Antunovac.





Tekst i foto: Ante Maras

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: