Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija povećala iznos potpora za poduzetnike na 6,2 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2018. 13:04 
Naslov:  Županija povećala iznos potpora za poduzetnike na 6,2 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na tiskovnoj konferenciji u zgradi Županije danas je predstavljeno pet javnih poziva za poticanje razvoja poduzetništva.

Na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije objavljeno je pet javnih poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području županije, ukupne vrijednosti 2.115.000 kuna. Pozivi su otvoreni do utroška sredstava, a najkasnije do 31. listopada ove godine. Riječ je o pet od 11 programskih aktivnosti kojima Županija ostvaruje više od 30 različitih projekata poticanja poduzetništva, za što je ove godine u županijskom proračunu osigurano čak 6,2 milijuna kuna.

Najveći iznos (1,5 milijun kuna) potpora odnosi se na potpore za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja. Slijede potpore za promotivne aktivnosti (230.000 kuna), potpore za informiranje i obrazovne aktivnosti (225.000 kuna), potpore za razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda (85.000 kuna) te potpore za savjetovanje poduzetnika (75.000 kuna).

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je OBŽ u odnosu na prošlu godine ukupna sredstva za poticanje poduzetništva povećao s 4,2 na 6,2 milijuna kuna, a u narednom razdoblju i dalje će povećavati poticaje onima koji stvaraju novu i dodanu vrijednost. Naglasio je kako je ovih pet javnih poziva dokaz da županija poduzetništvo i obrtništvo potiče ne samo načelno nego i financijski, a velik interes poduzetnika i obrtnika znači da postoje ljudi koji žele i mogu razvijati svoju djelatnost te zapošljavati.

Anušić je podsjetio i kako su poduzetnicima sada na raspolaganju značajna sredstva u obliku poticaja koje nude ministarstva, nacionalni fondovi i fondovi Europske unije, kao i županijski, gradski i općinski sustavi koji poduzetnicima itetako mogu olakšati rad.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.05.2018. 21:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

A koliko je Županija i njeni suučesnici uzela poduzetnicima? Time se nešto slabo hvale i ne zovu novinare da im to objave.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: