Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Međunarodni dan biološke raznolikosti u osječkom ZOO vrtu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2018. 17:42 
Naslov:  Međunarodni dan biološke raznolikosti u osječkom ZOO vrtu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se od 1993. godine, pa se stoga ove godine programi odvijaju pod sloganom „25 godina očuvanja bioraznolikosti“ s namjerom da se naglasi napredak u postizanju ciljeva očuvanja na nacionalnoj i na globalnoj razini. 22. svibnja je ujedno i Dan zaštite prirode u RH.

J.U. agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije u suradnji sa ZOO vrtom u Osijeku pridružila se obilježavanju Međunarodnog dana Biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, stručna voditeljica Ivana Buzuk, dipl.ing. i stručna suradnica Željka Vrebac, dipl.ing, su u suradnji s Tatjanom Elez održale predavanja o bioraznolikosti Osječko-baranjske županije, pri čemu su posjetiteljima ZOO vrta pokazani stanovnici ZOO vrta od kojih ističemo: žutouha kornjača -Trachemys scripta elegans, bradata Agama - Pogona vitticeps, kuglasta „beba“ Pitona -Python regius . Djeca su najveću pažnju poklonili bradatoj Agami.

Isto tako od posjetitelji su imali priliku vidjeti i opipati rogove Jelena Lopatara- Dama dama, iako je u Osječko-baranjskoj županiji najzastupljeniji stanovnik Obični jelen - Cervus elaphus, te koristiti se GPS uređujem i dalekozorom kako bi promatrali prirodu.





Tekst i foto: Ivana Buzuk

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: