Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije: Predavanje "Priča o dvojici papa i Zbirci numizmatike grofa Rudolfa Josepha von Normann-Ehrenfelsa"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2018. 18:43 
Naslov:  Muzej Slavonije: Predavanje "Priča o dvojici papa i Zbirci numizmatike grofa Rudolfa Josepha vo
24.05.2018. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje kustosa Numizmatičkog odjela Branislava Miličić "Priča o dvojici papa i Zbirci numizmatike grofa Rudolfa Josepha von Normann-Ehrenfelsa" u sklopu izložbe "Valpovački vlastelini - bibliofili, kolekcionari, donatori" 24. svibnja 2018. s početkom u 19.00 sati u Muzeju Slavonije, na adresi Trg Sv. Trojstva 6, Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Saznajte više o medaljama koje predstavljaju Bartolomea Alberta Cappellarija (1765.-1846.) poznatijeg kao papa Grgur XVI, i Vincenza Gioacchina Peccija ( 1810.-1903.) kasnije poznatijeg kao papa Lav XIII. Iako je između ova dva pape kratak vremenski period, oni su bili potpune suprotnosti, ali ipak su čvrsto povezani, kao što su i danas povezane njihove medalje kao dio Zbirke numizmatike grofa Rudolfa Josepha von Normann-Ehrenfelsa. Ovo je samo jedna od priča koju krije ova Zbirka. Više o ovoj zanimljivoj dvojici papa, ali i samoj Zbirci saznajte na predavanju.
O temi će govoriti gosp. Branislav Miličić, kustos Muzeja Slavonije.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: