Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u PP Kopački rit

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2018. 9:27 
Naslov:  Predstavljen projekt izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u PP Kopački rit
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak je na Prijemnom centru parka u Kopačevu održana je Početna konferencija „Projekta izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u PP Kopački rit“.

Uz nazočnost brojnih gostiju i suradnika, projekt je predstavljen javnosti.

Nakon uvodnih riječi ravnatelja Ustanove, dr.sc. Tomislava Bogdanovića, projekt su predstavili Vesna Hrvojević, rukovoditeljica Odsjeka tajništva Ustanove i kolega Dražen Pašuld, voditelj projekta.

Projekt izgradnje pristaništa na jezeru Sakadaš u Parku prirode Kopački rit financira se sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, poziv KK.06.12.01.0008 - Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.
Ugovor o dodjeli sredstava između JUPP Kopački rit, SAFU-a i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova potpisan je 05. listopada 2017. godine.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 11.014.407,14 kn, od toga
85% - financira Europska unija 9.362.246,06 kn
15% - javna sredstva - 1.652.161,08 kn, a od toga:
10% - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,
5% - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Provedba projekta predviđena je do 2021. godine.

Osnovni ciljevi ovog projekta su: povećanje broja posjetitelja educiranih o prirodnoj baštini PP Kopački rit, izgradnja i opremanje nove posjetiteljske infrastrukture unutar PP Kopački rit, novo pristanište s pontonskim sistemom koji se prilagođava vodostaju područja i osiguravanje bolje dostupnosti posjetiteljskim sadržajima unutar PP Kopački rit, omogućen pristup osobama s invaliditetom i porast broja posjeta.

Iz projekta će biti financirana također nabava turističkog broda i 4 čamca na solarni pogon, koji će, zbog svog tihog kretanja i neškodljivosti za okoliš, bitno unaprijediti doživljaj prirodnih vrijednosti parka.

U okviru projekta bit će također osmišljeni i razvijeni edukativni programi za različite skupine učenika i posjetitelja i izrađena studije upravljanja posjetiteljima.



Nakon predstavljanja projekta, skupu se obratila gđa Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam OBŽ, koja je naglasila važnost razvoja kontinentalnog turizma u županiji, a projekti kao ovaj direktno utječu na poboljšanje ponude i veću turističku atraktivnost Osječko-baranjske županije.

Načelnik općine Bilje, općine Kopačkog rita, g. Željko Cickaj pozdravio je početak projekta gradnje novog pristaništa, jer ponuda u parku čini cjelinu s drugim turističkim sadržajima općine Bilje.

Nakon prezentacije, gosti su obišli lokaciju projekta na jezeru Sakadaš, a KUD Bilje je u glazbeno-plesnom programu predstavio dio bogate baranjske baštine.





Tekst i foto: JUPP Kopački rit

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: