Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Groblje Sv. Ane dobilo nadstrešnicu i oznaku pripadnosti značajnim grobljima Europe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.05.2018. 14:34 
Naslov:  Groblje Sv. Ane dobilo nadstrešnicu i oznaku pripadnosti značajnim grobljima Europe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić danas su na groblju Sv. Ane na tiskovnoj konferenciji predstavili nekoliko noviteta koji će bitno poboljšati uvjete održavanja sprovoda i opraštanja obitelji od svojih pokojnih.

Naime, za vrijeme velikih ljetnih vrućina prošle godine veći broj građana na sprovodima na groblju Sv. Ane izrazio je negodovanje zbog izloženosti suncu. Sukladno tome, Grad je u suradnji s tvrtkom Ukop donio odluku o izgradnji i postavljanju nadstrešnice na oproštajnom platu.

Površina nadstrešnice je 165 m2 a rađena je od kvalitetnog materijala koji je otporan na UV zračenja i štiti od padalina. Pokriva veliki dio oproštajnog platoa , a ugrađeni su i senzori na vjetar tako da se nadstrešnica automatski zatvara u slučaju jakog strujanja zraka.

Vrijednost radova iznosila je 140.000 kuna, a Piližota je najavio postavljanje nadstrešnica i na drugim potrebitim mjestima, u skladu s planom i financijskim mogućnostima Grada.



Još jedna novost na groblju Sv. Ane je i oznaka A.S.C.E. koja je postavljena na ulazu, a označuje da je to groblje postalo dijelom Udruge značajnih groblja Europe. Oznaka A.S.C.E. dodjeljuje se grobljima od velikog povijesno-kulturnog značaja, a groblje Sv. Ane ispunjava sve potrebne uvjete, od starosti groblja, važnih spomenika, skulptura značajnih autora pa sve do značajnih osoba pokopanih na groblju.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: