Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.05.2018. 10:01 
Naslov:  U Osijeku otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku je jučer, nakon Splita i Rijeke, otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, koja će omogućavati lakši pristup sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i olakšati rad udrugama i u Slavoniji.

Nacionalna zaklada vodeća je javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Zadaća regionalnih podružnica na lokalnoj i regionalnoj razini jest pružanje potpore korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda s ciljem povećanja učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni (i ekonomski) razvoj u RH.

Na otvorenju osječke Regionalne podružnice nazočan je bio i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koji je istaknuo kako iz ESF-a Hrvatska ima na raspolaganju 13 milijardi kuna, od kojih jedna milijarda ide udrugama u okviru natječaja koji će se tek objaviti. Samo ove godine objavit će se natječaja u vrijednosti pola milijarde kuna, što je više novca nego što je Zaklada uložila otkako je osnovana prije 15 godina.

Prošlog tjedna raspisan je natječaj za 66 milijuna kuna iz ESF-a za razvoj „tematskih mreža“ koje će omogućiti umrežavanje udruga i znanstvenih institucija. Kroz 25 „tematskih mreža“ angažirat će se 250 udruga koje će pokrivati aktualne društvene probleme poput iseljavanja mladih, demografije, zapošljavanja, financijske i digitalne pismenosti, mobilnosti unutar Europske unije, do iseljeništva, branitelja, osoba s invaliditetom itd.

Upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša Matić istaknula je kako je osječki ured otvoren jer je uočeno da prijavitelji na natječaje za projekte u okviru ESF-a (udruge, zaklade, ustanove, lokalna samouprava...) imaju sve veću potrebu za stručnom potporom u pristupu natječajima, tijekom pisanja projekta, ali i po dobivanju novca kako bi svoje projekte kvalitetno provodili. Obzirom na sve veću iskoristivost europskih sredstava, ured u Osijeku, koji će zaposliti pet mladih stručnjaka, imat će pune ruke posla.

Otvaranje regionalnog centra u Osijeku pozdravili su i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić te župan Ivan Anušić. Vrkić je naglasio važnost sinergije politike i civilnog društva rekavši kako bez razvijenog civilnog sektora nema niti napretka društva te kako je civilno društvo ključan partner u rješavanju društvenih problema.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: