Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dovršavaju se radovi na uređenju školskog sportskog igrališta uz OŠ Franje Krežme

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2018. 13:24 
Naslov:  Dovršavaju se radovi na uređenju školskog sportskog igrališta uz OŠ Franje Krežme
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trogodišnja borba učenika i nastavnika OŠ Franje Krežme da dobiju natrag svoje igralište, čini se, približila se kraju.

Radovi na uređenju školskog igralista uz OŠ Franje Krežme polako se privode kraju, a u to kako napreduju danas se uvjerio i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić koji je posjetio gradilište.

Danas je postavljen habajući sloj asfalta čime se završavaju asfalterski radovi na uređenju školskog igralista. Izvedeni su i rubnjaci i rigolice za oborinsku odvodnju. Slijedi ocrtavanje sportskih igrališta i ugradnja opreme igrališta čime će se ispuniti uvjeti koji omogućavaju održavanje nastave za učenike.

Novo igralište površinom je veće od starog, a bit će multifunkcionalno i imat će sve sadržaje potrebne za sportske aktivnosti djece na otvorenom (nogomet, košarka, rukomet, odbojka).

Početkom idućeg tjedna očekuje se postavljanje golova za nogomet i rukomet i koševa, a potom još slijedi ugradnja loptobrana i ishodovanje uporabne dozvole te će igralište nakon toga konačno biti predano djeci na korištenje. Kada će se to točno dogoditi, još nije poznato, ali u školi se nadaju da će to biti gotovo do kraja ove školske godine.

Kako smo pisali, jedno vrijeme u gradskoj upravi se razmišljalo i o postavljanju mobilnog igrališta, ali od te se ideje brzo odustalo i odlučeno je da djeca, nakon svega kroz što su prošla, dobiju pravo igralište kakvo su i nekada imala.

Djeci igralište, profesorima parkiralište - meni zadovoljstvo“, zaključio je gradonačelnik u objavi na svojoj Facebook stranici. „Za ovaj posao bilo je potrebno puno živaca. Naime, Grad nije bio nadležan za rješavanje ovoga problema, ali s obzirom na to da smo mi odgovorna uprava i da su u pitanju djeca, povukli smo radikalan potez; pomalo i na štetu ostalih građana jer smo u zamjenu za igralište ustupili na korištenje parkiralište ispred škole. Zahvaljujem i ispričavam se sugrađanima što sam tako uradio i ne bih da nisu u pitanju bila djeca, bez obzira na različite političke ucjene i pritiske“, zaključio je Vrkić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Vrkić/Facebook


Pročitajte i..
Osnovna škola Franje Krežme dobit će mobilno igralište za svoje učenike

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: