Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Barutana: Predstava "Isadora"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.05.2018. 8:22 
Naslov:  Barutana: Predstava "Isadora"
17.05.2018. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak 17. svibnja 2018., u 21:00 sat u Barutani je gostovanje predstave „Isadora“ GK Požega – autorskog projekta Marijane Matoković i Maje Đurinović (prema autobiografiji Isadore Dunkan). Predstava je inspirativna, posebno za žene i umjetnice i a pogotovo one koje se bave plesom.

„Isadora“, autorski projekt Marijane Matoković i Maje Đurinović premijerno je izveden 25. prosinca 2017. u GK Požega što nije slučajno! Naime godinu dana ranije požeška lutkarica i glumica Marijana Matoković kao završni rad iz govora na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (pod mentorstvom izv.prof.art. Vlaste Ramljak) izabire „Moje uspomene“ Isadore Duncan na kojemu surađuje nastavnica plesnih kolegija na UAOS i zagovornica Isadorina djela Maja Đurinović. „Moje uspomene“, nezavršeno autobiografsko djelo Isadore Duncan preveo je i uredio te nadahnuto napisao predgovor Požežanin Mato G. Hanžeković 1944. U Požegi ima atelje akademska kiparica Tatjana Kostanjević, autorica opatijske Isadore.

Monodrama Isadora je autorski projekt Marijane Matoković i Maje Đurinović nastao prema „najsmionijoj ispovijesti jedne ženske duše“ autobiografiji Moje uspomene Isadore Duncan, a uz glumicu na sceni se kreću i tri Isadorine skulpture Tatjane Kostanjević (autorice opatijske Isadore).

U svom strasnom i tragičnom „jurišu na život“ Isadora je preporodila umjetnost vrativši je na njezino izvorno ishodište: ljudsko tijelo. Istovremeno ona je ostala oličenje slobode: osobne, ženske i umjetničke.



Pročitajte i..
Međunarodni festival "Umjetnost i žena" [2018.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: