Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Međunarodni dan muzeja [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2018. 16:17 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti Osijek: Međunarodni dan muzeja [2018.]
Od 18.05.2018. 18:00 do 19.05.2018. 17:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Muzej likovnih umjetnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja prikazat će svoju Hiper - povezanost unutar samog muzeja i izvan njega.

Predstavit će se sljedećim programima:
UNUTAR MUZEJA:
Adresa: Europska avenija 9,Osijek
Radno vrijeme petak 18. svibanj 10.00 – 20.00 i subota 19. svibanj 10.00 – 13.00 i 19.00 – 21.00.

- Izložba „Valpovački vlastelini Prandau Normann – likovna baština“: na tragu (raz)otkrivanja baštine slavonskoga plemstva, dugotrajnim i revnim prikupljanjem umjetnina plemićkih obitelji Hilleprand von Prandau i von Normann- Ehrenfels tijekom dvostoljetnog upravljanja Valpovačkim vlastelinstvom nastala je vrijedna umjetnička zbirka.

Muzej je koordinirao projekt koji povezuje više institucija u Osijeku - Muzej Slavonije, Državni arhiv u Osijeku- te Muzej Valpovštine u Valpovu.

Prikupljena građa se spaja i povezuje s povijesnim, kulturnim, društvenim kontekstom Slavonije od 18. Stoljeća do XX. Stoljeća, aktualizirajući tematike u vezi kolekcionarstva; Imena umjetnika povezuju Osijek i Valpovo za vrijeme Austro - Ugarske s bečkim autorima do vremena Hrvatske moderne s velikanima poput Bela Čikoš Sesija, M. K. Crnčić, V. Becić, M. C. Medović, D. Melkusa….
- Izložba „Linija i ploha“ – fotografije Foto kluba Maribor u sklopu manifestacije Slovenija u Slavoniji: međunarodna suradnja.

IZVAN MUZEJA:
- U petak, 18. svibnja organiziramo upoznavanje s palačom Normann (danas Ured Župana Osječko-baranjske županije na Trgu Ante Starčevića), u prijepodnevnom terminu edukativna akcija za Osječane ispred palače 10-12 sati, u popodnevnom terminu 18-20 sati vodstvo kroz palaču. Palača Normann će tako biti prvi puta otvorena za javnost.
- U organizaciji Hrvatskog fotosaveza, na inicijativu Muzeja likovnih umjetnosti od 17.05. do 20.05. održat će se radionice „Kamera obscura“ kroz koje će polaznici fotografirati naslijeđe obitelji Prandau Normann u Valpovu i Donjem Miholjcu. Ovaj važan projekt nastavlja se u rujnu izložbom fotografija u Art klubu našega Muzeja.
- Izložba „Proljeće“ – kao dio projekta „Muzej u gostima“ prikazuje nekoliko djela muzejske zbirke s proljetnim, prirodnim motivima u prostoru Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.
- Možemo reći da je Muzej i na drugi način prisutan u našem gradu, kroz javne skulpture, kao na primjer „Picasso“ Ivana Sabolića na promenadi, Frangešov „Umirući Vojnik“ u Parku kralja Držislava, te Drinkovićev „Ab ovo“ u Donjem Gradu…

Muzej likovnih umjetnosti će biti otvoren od 10 do 20 sati za posjetitelje svih uzrasta.

Edukativna soba –igraonica očekuje svu djecu koja se žele zajedno igrati,
crtati, te istovremeno naučiti nešto novo.

Povodom Europske noći muzeja, u subotu 19. svibnja 2018. godine od 19 do 21 sat, u dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti prezentiramo čitanje dijelova romana Josipa Cvenića „Sablasti nad dvorcem“ u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku.

Kroz programe Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja povezivat ćemo i otkrivati ljepote kao i vrijednosti kulturne baštine našeg grada.

Ulaz je besplatan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: