Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Više od 150 učenika sudjelovalo u projektu "Osijek, grad susreta kultura"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2018. 8:23 
Naslov:  Više od 150 učenika sudjelovalo u projektu "Osijek, grad susreta kultura"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu je u prostorima Graditeljsko - geodetske škole u Osijeku, održan zajednički Susret učenika i njihovih nastavnika koji sudjeluju u projektu Osijek, grad susreta kultura.

Susretu se odazvalo više od 150 učenika iz 11 osnovnih i srednjih škola grada Osijeka. Susret je bio prilika za prikaz i razmjenu naučenog protekle školske godine.



U projektu je u šk. godini 2017/18 sudjelovalo preko 300 učenika, koji su kroz radionice, istraživačke projekte i terensku nastavu učili o sebi, svom identitetu, upoznavali različitosti i učili se uvažavanju drugih i drugačijih, osvještavali stereotipe i predrasude te kako prepoznati diskriminaciju, kako je prevladati i spriječiti.



Teme kojima su se bavili u istraživačkim projektima bile su raznolike: nasljeđe multikulturalnosti grada koje se ogleda u arhitekturi, umjetnosti, glazbi; utjecaj migracija na razvoj grada; utjecaj različitih kultura na izgradnju kulturnog identiteta i posebnosti grada; Esekerski govor; poznati i manje poznati Osječani; gastronomski utjecaji različitih kultura; te kako Osijek danas živi multikulturalnost – upoznajući neke manjinske zajednice, ali i kroz govor mržnje koji je kroz grafite po gradu usmjeren prema našim sugrađanima.



Projekt Osijek grad susreta kultura ima za cilj učenje i istraživanje multikulturalnosti grada te promociju kulturne raznolikosti kao zajedničke vrijednosti i bogatstva.



Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a provodi se u suradnji s OŠ „Mladost“, OŠ „Tin Ujević“, OŠ Vladimira Becića, OŠ Svete Ane, OŠ Višnjevac, OŠ Lug - PŠ Vardarac, Graditeljsko - geodetskom školom Osijek, Prirodoslovno - matematičkom gimnazijom (III. gimnazijom Osijek), Glazbenom školom Franje Kuhača Osijek, Medicinskom školom Osijek, Tehničkom školom i prirodoslovnom gimnazijom Ruđera Boškovića Osijek, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek i Muzejom Slavonije iz Osijeka.













Tekst i foto: Ivana Milas

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.05.2018. 15:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svakako je pozitivno da mlade poučavamo snošljivosti/toleranciji prema drugima i drugačijima. Različitost je naše bogatstvo. Bravo za nastavnike i učenike.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: