Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani stvorili Najdužu špagu na svijetu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2018. 10:27 
Naslov:  Osječani stvorili Najdužu špagu na svijetu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Točno dva tjedna do finala gimnastičkog DOBRO World Cupa 2018. (26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt) slika iz Osijeka već je obišla svijet. U sklopu najave ovoga velikog sportskog događaja u subotu popodne velik broj sportaša iz različitih klubova kao i brojni rekreativci na osječkoj Promenadi zajednički su kreirali najdužu špagu na svijetu.

U tom pothvatu sudjelovalo je čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije. Tako su se osim brojnih članova Gimnastičkog društva Osijek - Žito, koji je inače izvršni organizator DOBRO World Cupa, na Promenadi okupili i članovi Škole nogometa NK Osijek, Plesnog studija Shine, Plesnog studija Midal, Plesnog studija Wings, Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Atletskog kluba Slavonija – Žito, KRŠG RONDO Osijek, GD Beli Manastir, GK FIT Đakovo, GK Vukovar, GD Sokol Požega, GK Hrvatski sokol Vinkovici GD Hrvatski sokol Valpovo te članovi Karate kluba Essker.

Špaga se tako prostirala gotovo uzduž cijele Promenade, od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu. Na kraju prema prvim procjenama špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara. U svakom slučaju srušen je rekord od prošle godine kada je oko 450 sudionika stvorilo ljudsku špagu 600 metara dužine.

U jedinstvenom pothvatu sudjelovao je i ove kao i prošle godine Robert Seligman, član GD Osijek - Žita kojeg ćemo moći vidjeti na desetom izdanju Svjetskog kupa u Osijeku.

Ponosan sam na sve moje sugrađane, na Osječane, na Slavonce i Baranjce, na sve sportaše koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su zajednički poslali lijepu sliku iz Osijeka u cijeli svijet. Nadam se kako će tako biti i 26. i 27. svibnja u Gradskom vrtu jer slika iz dvorane odlazi u 55 milijuna kućanstava diljem svijeta, rekao je hrvatski gimnastički reprezentativac iz Osijeka“.



DOBRO World Cup kao i sve najavne događaje ovoga natjecanja pomogla je i tvrtka Žito d.o.o. u čije je ime svim sudionicima čestitala Andrea Biglbauer iz marketinga tvrtke Žito d.o.o.



Zahvaljujem i čestitam svima koji su sudjelovali u ovom događaju i vjerujem kako ćemo se svi zajedno okupiti i na gimnastičkom DOBRO World Cupu. Tvrtka Žito d.o.o. sa svojim brandom DOBRO pomogla je u organzaciji ovoga velikog događaja u Osijeku na kojem želim prije svega puno uspjeha našim gimnastičarkama i gimnastičarima“.

Ivana Maltašić, koordinatorica aktivnosti DOBRO World Cupa, podsjetila je na ostale događaje kojim će se najaviti Svjetski kup u Osijeku.



Prije svega zahvalila bih svim sudionicima, predstavnicima svih klubova, sportskih i plesnih udruga na sudjelovanju u kreiranju najveće ljudske špage na svijetu. Već u nedjelju, 13. svibnja u 11 sati Trgovačkom centru Portanova odigrat će se igrokaz Mišić Mišo i prijatelj Gymi pa će najmlađi Osječani moći upoznati mišića Mišu i maskotu našeg natjecanja kunu Gymija. Isti igrokaz odigrat će se i u našem osječkom tramvaju u suradnji s GPP-om i to tjedan dana kasnije, 19. svibnja. Također, u petak, 25. svibnja, po prvi put u našem gradu, započeti će FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festival tijekom kojeg će se u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV, ispred Soklskog doma, održati izvlačenje startnih brojeva svih finalista DOBRO World Cupa na kojem sam sigurna kako će biti i naših gimnastičarki i gimnastičara koji su nas ranijih godina već navikli na dobre rezultate u Osijeku“.





Tekst: Gimnastičko društvo Osijek - Žito
Foto: Marko Banić


Najava: Najduža špaga na svijetu 12. svibnja okuplja sportaše i građane! [2018.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: