Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



600 učenika sudjelovalo na Županijskom natjecanju Modelarske lige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2018. 12:42 
Naslov:  600 učenika sudjelovalo na Županijskom natjecanju Modelarske lige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak je u OŠ Antuna Mihanovića Osijek, održano je 2. (županijsko) kolo Modelarske lige. Sudjelovalo je 41 najbolje plasiranih natjecatelja (učenika od 5. do 8. razreda), pobjednici 1. kola s područja Osječko-baranjske županije.

Gosti na 2. kolu bile su ekipe iz: Udruge „Mi“ Valpovo i Udruge „Zvono“.

Modelarska liga“ je najmasovnije natjecanje učenika osnovnih škola, i to ne samo u području tehničke kulture nego i iz svih predmeta. Ukupno u 1. i 2. kolu sudjelovalo je 600 učenika iz osnovnih škola Osječko-baranjske županije.

Prije samog natjecanja sve prisutne pozdravili su tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije (ZTK OBŽ) gospodin Ivo Grgić, Ravnatelj škole domaćina gospodin Josip Mandurić i Voditelj Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Davor Brust, koji službeno otvorio natjecanje. Natjecatelje je s pravilima upoznao voditelj provedbe natjecanja gospodin Antun Šikić. Tehnička tvorevina koju su natjecatelji imali za zadatak izraditi bila je Stalak za mobitel – spremnik za punjač i kabel. Za potrebe natjecanja, zadatak i tehničku dokumentaciju je dizajnirao voditelj županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture za OBŽ gospodin Leon Zakanji. Zadatak su učenici izrađivali od šperploče koristeći se Unimat Basic strojevima koji su sigurni za rad.



Prve tri najuspješnije ekipe bile su: - 3. mjesto: Iva Štrok i Ana Jonek iz OŠ Matije Gubec Čeminac (Mentor: Željka Krizmanić, prof.) - 2. mjesto: Melisa Kovač i Janoš Kovač iz OŠ Zmajevac (Mentor: Danijel Akerman, prof.) - 1. mjesto: Benjamin Crnčan i Fran Novoselić (Mentor: Damir Tomas, prof.)

Ekipe sa teškoćama:
- 3. mjesto: Filip Knežević i Darko Mahnjec iz Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark (Mentor: Angelina Zdravčević, prof.) - 2. mjesto: Luka Prekodravc i Mateo Grobotek iz Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark (Mentor: Angelina Zdravčević, prof.) - 1. mjesto: Patrik Osmanović i David Horak iz OŠ Dr. Franje Tuđmana Beli Manastir (Mentor: Josip Blekić, prof.)

Za prve tri ekipe sponzori ZTK OBŽ, ZTK Grada Osijeka, Karolina d.o.o. osigurali su prigodne nagrade. Osim nagrada sponzora, prvoplasirani su se također plasirali u 3. kolo Modelarske lige odnosno državnu razinu Modelarske lige koja će se održati od 25.05. do 27.05.2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture Kraljevica u Kraljevici. Cilj natjecanja je poticanje učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.





Tekst i foto: ZTK OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: