Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



19. Županijska konferencija "Živjeti zdravo" [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2018. 8:07 
Naslov:  19. Županijska konferencija "Živjeti zdravo" [2018.]
Od 12.05.2018. 10:00 do 14.05.2018. 9:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije domaćin je aktivnosti kao i Konferencije Programa „Živjeti zdravo12. i 14. svibnja 2018. i to:

Subota, 12. svibnja 2018.
Zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji sa GSSR „SPORT ZA SVE“ OSIJEK provodi aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Dana 12. svibnja 2018. godine (subota) od 10,00 do 12,00 sati provest će se dvije aktivnosti i to „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“.

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ namijenjena je građanima svih dobnih skupina. Okupljanje sudionika bit će u Drvenparku u Perivoju kralja Tomislava, hodanje se nastavlja Europskom avenijom, ulicom A. Stepinca do Šetališta F. Šepera te do mjesta s kojeg je i krenula (Drvenpark). Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ voditi će stručna osoba, koja će educirati posjetitelje i hodače o načinima pravilnog hodanja i prikazati nekoliko vježbi koje je poželjno napraviti prije početka hodanja. Sudionici „Hodanjem do zdravlja“ moći će se po povratku uključiti u aktivnosti koje će za djecu i građane pripremiti volonteri u parku. Uz to, u sklopu događanja u parku posjetitelji će imati priliku izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi za što će se pobrinuti volonteri Centra za zdravlje Vaga.

Također građani će moći dobiti savjete o važnosti redovite tjelesne aktivnosti, učincima hodanja na fizičko i psihičko zdravlje, uravnotežene prehrane te relaksacije. Javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“ želi se osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnost.

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018.
19. ŽUPANIJSKA KONFERENCIJA „ŽIVJETI ZDRAVO“ U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI 14. SVIBNJA 2018. Županijska vijećnica u Osijeku, Županijska ulica 4 s početkom u 10:00 sati

Cilj konferencije je predstavljanje Nacionalnog programa „Živjeti zdravo" kao i prikazati primjere dobre prakse u promicanju zdravlja Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, a kako bi provedba projektnih aktivnosti proizašlih iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ bila što sveobuhvatnija, učinkovitija i održivija.


09:30 - 10:00 h - Okupljanje sudionika i registracija
10:00 - 10:20 h - Otvaranje konferencije i pozdravni govori (gospodin Zlatko Pandžić, dipl oec, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, gospodin Ivan Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka, Župan ili predstavnik Županije)
10:20 - 10:30 h - Mlađi zbor Brevis, pod vodstvom Anje Pap i uz klavirsku pratnju Zvonimira Glibušića
10:30 - 11:00 h - Predstavljanje projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, doc.dr.sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica projekta
11:00 - 11:20 h - Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije
- Kontrola komaraca u prekograničnom području-MOS-Cross (Interreg HR-SRB)
- Projekt „Probir-rano otkrivanje rizičnog ponašanja djece i mladeži“
11: 20 - 11:45 h - Pauza i Domjenak
11:45 - 13:30 h - PRIMJERI DOBRE PRAKSE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI
- Centar zdravlja Vaga
- Gradsko društvo crvenog križa Osijek
- Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Gradski savez za sportsku rekreaciju Sport za sve
- Mammae Klub Osijek
- CeliVita
- Ministarstvo unutarnjih poslova PU osječko-baranjska Odjel prevencije
- OŠ AUGUST HARAMBAŠIĆ IZ DONJEG MIHOLJCA
- OŠ DRENJE IZ DRENJA
- OŠ Franje Krežme, Osijek, Projekt “Kuhanjem do zdravlja”.
- Centar „Ja kao i Ti“
- Breza-udruga za rad s mladima
- Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije
- Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka
- Izviđački klub „Javor“ Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: