Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Građanski odgoj i obrazovanje od jeseni se provodi u pet osječkih škola

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.05.2018. 9:09 
Naslov:  Građanski odgoj i obrazovanje od jeseni se provodi u pet osječkih škola
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Delegacija Grada Osijeka predvođena zamjenicom gradonačelnika Žanom Gamoš jučer je posjetila Grad Rijeku kojom prilikom je potpisan sporazum o suradnji ova dva grada po pitanju provedbe programa Građanskog odgoja i obrazovanja koji će se, kako smo već pisali, od iduće školske godine uvesti u nekoliko škola na području Osijeka.

Sporazum su u ime dva grada potpisali Gamoš i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a njime se Grad Rijeka obvezao bez naknade ustupiti priručnik „Učenik građanin“, sve pripadajuće radne mape te popratne Smjernice za provedbu programa namijenjene učiteljima, u svrhu provođenja programa Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti. Rijeka se obvezala Osijeku ustupiti i priručnike i ostale materijale za učenike sedmih i osmih razreda kada izađu iz tiska.



Podsjetimo, Grad Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji je osmislio i proveo program GOO-a na lokalnoj razini osiguravši financijska sredstva za izradu udžbenika i pratećih materijala, program edukacije nastavnika te plaće uključenim nastavnicima. Prošle školske godine program GOO-a eksperimentalno je uveden u pete razrede nekoliko riječkih osnovnih škola kao izvannastavna aktivnost, a od ove školske godine program je uveden kao redovan u 22 osnovne škole. Od iduće školske godine program GOO-a će se proširiti i na učenike sedmih razreda osnovnih škola.

Žana Gamoš se zahvalila Gradu Rijeci na ustupanju potrebnih materijala istaknuvši kako će se ova izvannastavna aktivnost u Osijeku provoditi zajedno s udrugama civilnog društva. Program će nositi ime „Osijek To GOO“, a interes za njegovim uvođenjem do sada je pokazalo 11 osječkih osnovnih škola, od kojih će se u njih pet od iduće školske godine eksperimentalno provoditi program.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Rijeka.hr


Pročitajte i..
Od iduće školske godine u osječke osnovne škole uvodi se Građanski odgoj i obrazovanje

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: