Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Najavljen jubilarni, deseti po redu Svjetski kup u gimnastici u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2018. 20:54 
Naslov:  Najavljen jubilarni, deseti po redu Svjetski kup u gimnastici u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[3.5.2018.] Deseti po redu Svjetski gimnastički kup, koji ove godine nosi naziv DOBRO World Cup Osijek po brandu glavnog sponzora „Žito grupe“ okupit će neke od najboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta.

Osječko natjecanje koje će se od 24. do 27. svibnja održati u dvorani Gradski vrt bit će ponovno jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih od svih devet ovogodišnjih etapa Svjetskog kupa. Doznali smo to na press konferenciji koja je održana u Restoranu Crna svinja u Čepinu na kojoj su sudjelovali Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cup Osijek, Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, Marko Pipunić, direktor Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja, Krešimir Šamija zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport te Dubravko Šimenc, proslavljeni vaterpolist danas voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.



Osim natjecanja, za vrijeme DOBRO World cupa bit će održano niz priredbi kojim će se građanima Osijeka još više približiti vrhunski sportaši, a sve goste upoznati s bogatom turističkom ponudom Grada Osijeka. Tako će se tijekom vikenda održati FEELGOOD WEEKEND, Gastro&Wine&Music Festival. U osječkom Parku Kralja Petra Krešimira IV, nakon kvalifikacijskih natjecanja u petak, 25. svibnja, po uzoru na skijaški Svjetski kup i Snježnu kraljicu, bit će održano javno izvlačenje startnih brojeva u svih deset disciplina finala koja su na rasporedu u subotu i nedjelju (26. I 27. svibnja). Nakon izvlačenja na kojem će nazočiti svi finalisti, nastupit će grupa S.A.R.S., a sve će biti u urbanom lounge ugođaju s upaljenima lampionima i garniturama za sjedenje s velikim jastucima. Dan kasnije (26. Svibnja), na istom mjestu, nakon prvoga finalnog dana u Gradskom vrtu, sve nazočne zabavljat će grupa The Frajle.



Vladimir Mađarević, sportski direktor Dobro World Cup Osijek:
- Osijek je jedna od devet ovogodišnjih etapa Svjetskog kupa uz Melbourne, Baku, Dohu, Koper, Mersin, Szombathely, Pariz i Cottbus. Kako se radi o jubilarnom desetom izdanju odlučili smo se za posebnija iznenađenja za sve sportaše, ali i sve goste Osječana koji će doći posjetiti grad za vrijeme natjecanja. Želimo se prikazati ne samo kao uspješni organizator sportskih natjecanja, nego i kao grad koji će privlačiti ljude. Sa svim događanjima oko gimnastike u gradu cilj nam je povezati vrhunske gimnastičare i obične građane koje na ovaj način želimo predstaviti.

Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza:
- Želim se zahvaliti Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji što su svih ovih godina dali podršku ovom natjecanju bez obzira na vremena u kojima se nalazimo. Svjetski kup u Osijeku je postao najbolje organizirano gimnastičko natjecanje na ovoj razini u svijetu. Hrvatski gimnastički savez je s njim dobio respektabilno mjesto i samim dobivanjem organizacija priredbi i što smo niz godina organizatori u našoj zemlji Svjetskog kupa. Zahvalio bih se i Središnjem državnom uredu za šport i Hrvatskoj turističkoj zajednici koji su na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske dali podršku u organizaciji ovogodišnjeg DOBRO World Cupa Osijek.

Marko Pipunić (direktor Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja):
- U fokusu naše tvrtke nisu samo sportska natjecanja, nego velike priredbe poput ovoga Svjetskog kupa doživljavamo kao mogućnost spoja gospodarstva, kulture i sporta što je uobičajeno u svijetu. Mi tako nešto radimo u našoj zajednici. Ljudima s organiziranjem ovakvih događanja pokušavamo poboljšati kvalitetu života. Svi koji dođu vjerujem kako će ponijeti puno lijepih doživljaja. Tijekom Svjetskog kupa u gradu će u tjedan dana biti oko 2.500 noćenja što nije zanemarivo. Dolaze nam delegacije iz 30 zemalja i ako budemo se znali prezentirati onda će oni u svoje zemlje ponijeti lijepu priču.

Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka:
- Ovo je sjajna prilika da kroz vrhunski sport pokažemo svi skupa koliko vjerujemo u svoju zajednicu. Ovo je događaj od posebne vrijednosti za naš grad, a za njegovu desetu obljetnicu, Grad je pomogao organizaciji s 240 tisuća kuna. Neizmjerno sam zahvalan gospodinu Marku Pipuniću, koji ulaže u sport i koji je primjer svima kako se treba ponašati gospodarstvenik koji vodi računa o cijeloj svojoj zajednici. Vjerujem da će za vrijeme Svjetskog gimnastičkog kupa u svijet otići percepcija kako Grad ne izumire nego kako ima svoju perspektivu.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije:
- Organiziranje Svjetskog gimnastičkog kupa uz pokroviteljstvo tvrtke Žito smatram društveno odgovornim ponašanjem. Ovakva velika događanja smatram kako mogu pokazati kako Osječko-baranjska županija ima veliki turistički potencijal tijekom cijele godine. Doći će predstavnici 30 zemalja svijeta, u još više zemalja otići će slika iz Gradskog vrta, a vjerujem da će svi gosti upoznati i Grad Osijek i ostala mjesta u Osječko-baranjskoj županiji. Smatram kako Svjetski gimnastički kup jedan od tri priredbe u kojima možemo biti prepoznatljivi u cijelom svijetu i zato Osječko-baranjska županija podržava ovakve priredbe.

Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport:
- U ime državne tajnice za šport i najuspješnije sportašice Hrvatske Janice Kostelić želim prenijeti pozdrave i zahvaliti gradonačelniku, županu, gospodinu Pipuniću iz tvrtke Žito, predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza te organizatorima Svjetskog gimnastičkog kupa. Od njegove organizacije očekujemo pozitivan utjecaj na razvoj gimnastike kao bazičnog sport koji je temelj kurikuluma od predškolskog odgoja do fakultetskog doba. HGS ima niz projekata koji populariziraju gimnastiku kao temelj svih sportova i temelj nastave Tjelesno zdravstvene kulture. Svjetski gimnastički kup jedan je od 12 događaja koji se zasad financira od strane Središnjeg državnog ureda za šport. Veseli me i interes i prepoznavanje poduzetnika za ulaganje u sport, a mjesto na kojem se nalazimo pokazuje prekrasne slike Slavonije koje će krajem mjeseca vidjeti mnogi. Na samom natjecanju našim sportašima želim puno sreće i nadam se nastavku uspjeha naših gimnastičara koji su već proslavili našu zemlju.

Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške i marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice:
- Hrvatska turistička zajednica je prepoznala ovako kvalitetan međunarodni sportski događaj i podržavamo ih od Snježne kraljice pa do nedavnog biciklističkog Tour of Croatia, koja je također krenula iz Osijeka. Nakon Svjetskog gimnastičkog kupa, uskoro će se u Osijeku organizirati i Pannonian challenge, a ubrzo će uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Rusiju ovdje gostovati i hrvatska nogometna reprezentacija. U projektu „Sportska Hrvatska“ od ove godine se nalazi Hrvatski gimnastički savez jer je Hrvatska turistička zajednica prepoznala kako u povećanju od devet posto dolazaka više turista nego li lani u ovom dijelu godine sigurno svoj doprinos dao je i sport i sportske priredbe. Osijek kao sportski grad može pridonijeti u promidžbi hrvatskog turizma posebice u predsezoni. Slavonija nema more, ali ima veliku gostoljubivost i simbiozu svih čimbenika koji mogu pokazati što ovaj dio Hrvatske može ponuditi.











Tekst: Krešimir Lacković
Foto: Marko Banić



[2.05.2018.] Danas je u Čepinu predstavljeno jubilarno deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici (World Challenge Cup) koje će se ove godine održati od 24. do 27. svibnja u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Natjecanje, koje će se ove godine održati pod nazivom DOBRO World Cup, okuplja ponajbolje svjetske i hrvatske gimnastičare i gimnastičarke i u ovih se deset godina profiliralo kao jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije, rekao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja.

Mađarević je dodao i kako će Osijek ove godine ponovno biti jedna etapa Svjetskog kupa koji se sastoji od devet etapa. Započeo je početkom godine u Australiji u Melbourneu, a završava u Istočnoj Njemačkoj, a na njemu sudjeluje 30 zemalja iz cijelog svijeta, uključujući brojne svjetske i olimpijske prvake i osvajače medalja. Hrvatsku će tako predstavljati aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić, Robert Seligman, Filip Ude i brojni drugi kvalitetni gimnastičari.



Cjelokupna produkcija ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa bit će na najvišoj razini do sada, a kao uvod u ovo natjecanje tijekom svibnja organizirat će se brojna događanja kojima će se najaviti deseto izdanje Svjetskog kupa (glazbeni koncerti, sportski eventi, druženja s hrvatskom gimnastičkom reprezentacijom itd.), a novost je i javno izvlačenje startnih brojeva kojim će se javnost i fanovi upoznati s gimnastičarima koji izbore nastup u finalima.

Organizaciju 10. izdanja Svjetskog kupa, uz Žito grupu, Središnji državni ured za sport te Hrvatsku turističku zajednicu, podupiru i Grad Osijek i Osječko - baranjska županija. Gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je kako je Grad ove godine izdvojio više novca za organizaciju ove manifestacije koja je dokaz da Osijek ne samo da ne umire, već ima perspektivu. Vrkić je stoga pozvao Osječane da se pokažu kao dobri domaćini, da izađu i navijaju za naše gimnastičare.



Osijek će, dakle, i ove godine biti jedna od najbolje organiziranih i najposjećenijih etapa Svjetskog kupa u gimnastici, tako da organizatori najavljuju pravi gimnastički spektakl u dvorani Gradski vrt.





Tekst: Osijek031.com
Tekst: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: