Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki pop/rock glazbeni sastav "Hysteria" ima novi album - "Manifest"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2018. 8:29 
Naslov:  Osječki pop/rock glazbeni sastav "Hysteria" ima novi album - "Manifest"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki pop/rock glazbeni sastav Hysteria ovih je dana objavio album "Manifest" koji se sastoji od dva dijela (za srce i za razum). Promocija novog albuma održat će se u petak, 4. svibnja u clubu Exit.

Hysteria je autorski alt-rock bend iz Osijeka koji postoji nešto više od 9 godina. Iako bend postoji već duži niz godina, kreativni pomak i želja za autorskim radom ozbiljnije se događa tek 2012. godine. Kroz 2012. radimo na prvom autorskom demo albumu pod nazivom „Novi dan“,a kojeg u vlastitoj produkciji i snimamo početkom 2013. godine. U 2013. godini nastavljamo s autorskim radom te snimamo i singl „Nebo ne stane“, po prvi put u studijskim uvjetima.

Za tu pjesmu ujedno snimamo i spot, koji kod publika biva jako dobro prihvaćen a pjesma i medijski popraćena. Samim time, pjesma postaje i „vjetar u leđa“ našem autorskom stvaralaštvu te nastavljamo s još nekoliko singleova kao što su „Netipičan“ i „Heroina“, za koju je također snimljen spot u suradnji s plesnim studijom „Broadway“ iz Osijeka. Nakon toga uslijedili su nastupi na festivalima, od kojih izdvajamo „Urban Fest Osijek“, “Rovinj Music Festival“,“Rock In Baranja“,“CMC200 Slavonski Brod“, i nama najdraži “HGF – Hrvatski glazbeni festival“.

Posljednji singl prije početka rada na prvom autorskom albumu bila je pjesma „Za nas“. Pjesma je nastala kao naša himna i kao slikovit opis ljubavi prema glazbi i svemu što radimo, a za uho je zapela i zagrebačkom producentu i snimatelju Marku Matijeviću Sekulu ( Studio Beton, Manntra ) te smo je kod njega i snimili u studijskoj verziji da bi ju kasnije prezentirali uz novi spot. Nakon toga, događaju se promjene u postavi benda, dugogodišnje članove Tomislava Hajdukovića ( bubanj ) i Juricu Šalavardića ( gitara ) zamjenjuju Tomislav Kožnjak i Dino Raičević, što nam pomiče kreativne granice i oblikuje novi zvuk.

Početkom 2017. odlučujemo prestati s nastupima i intenzivno radimo na prvom potpunom albumu od 10 pjesama, koji kasnije dobiva naziv „Manifest“. Album je konceptualno podijeljen na dva dijela. Prvi dio, „Za srce“, opisuje vedriju, pozitivnu, ponosnu i impulzivnu strana ljudskosti koju svatko ima u sebi. Drugi dio albuma zove se „Za razum“, a predstavlja našu svakodnevicu i spuštanje u realnost odnosno potpunu suprotnost prvom dijelu. Trenutno se okusiramo na pripremu promocije našeg novog albuma te nastupe na festivalima i drugim sličnim događanjima na kojima ćemo prezentirati naš rad.









Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: