Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad od ovog ljeta započinje s organizacijom ljetnih školskih kampova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2018. 20:04 
Naslov:  Grad od ovog ljeta započinje s organizacijom ljetnih školskih kampova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš dodijelila je danas ugovore o financiranju predstavnicima školskih sportskih društava dvadeset osnovnih škola grada Osijeka.

Navedena sredstva raspodijeljena su prema Pravilniku Školskog sportskog saveza grada i ovo je drugi put da Grad namjenskim sredstvima u iznosu od 100.000 kuna sufinancira rad sportskih društava osnovnih škola na području Osijeka.

Program dječjeg sporta na području grada prvenstveno se organizira i provodi kroz djelovanje školskih sportskih društava u osnovnim školama uz neizostavnu pomoć i suradnju sa Školskim sportskim savezom i sportskim klubovima s područja grada. Ovaj segment sportske djelatnosti iznimno je značajan jer se preko njega unapređuje zdravlje i kreativan način života djece i priprema nadarene djece za daljnje uključivanje u rad po sportskim klubovima.



Ravnatelj osnovne škole Višnjevac i predsjednik školskog sportskog saveza grada Osijeka Dane Končar izrazio je nadu da će školska sportska društva dobivena sredstva namjenski utrošiti te si time olakšati rad. Podsjetio je na neke od aktivnosti koje se provode, poput škole plivanja i privikavanja vrtićke djece na vodu ili plivačka natjecanja u koja je svake godine uključeno pet tisuća srednjoškolaca i osnovnoškolaca koji postižu sve bolje rezultate i na državnoj razini.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš je istaknula kako je uočen nedostatak sportskih aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika, što se posebno odnosi na ljetne mjesece. Stoga će Školski sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i Odsjekom za sport Grada Osijeka organizirati ljetne školske kampove. Gamoš je izrazila uvjerenje kako će ova novost razveseliti svu djecu te će polučiti višestruko pozitivne učinke.

Osim ovih sredstava, Grad također skrbi o školskom sportu sufinanciranjem rada Školskog sportskog saveza grada Osijeka u iznosu od 460.000 kuna i Studentskog sportskog saveza Sveučilišta s 80.000 kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: