Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Marija Gunzinam, Danijel Astaloš i Jasmin Sadiković dobitnici su Zelene povelje OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2018. 9:30 
Naslov:  Marija Gunzinam, Danijel Astaloš i Jasmin Sadiković dobitnici su Zelene povelje OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zelena povelja Osječko-baranjske županije, najviše javno priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije, a dodjeljuje se povodom Dana planete Zemlje. Tako je jučer, 23. travnja 2018. godine, župan Ivan Anušić uručio Zelene povelje Jasminu Sadikoviću, Mariji Gunzinam i Danijelu Astalošu. Pri tomu je naglasio kako ova Povelja iz godine u godinu postaje sve važnija jer su sve važniji zdrav okoliš i suživot s prirodom što posudili smo od budućih generacija.

Jasmin Sadiković, između ostalih aktivnosti poznat i kao voditelj projekata Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, dobio je Zelenu povelju za izuzetnu djelatnost u razvijanju ekološke svijesti i promicanju potrebe zaštite okoliša među građanima te iznimna pregnuća i ostvarene rezultate u oblikovanju i ostvarivanju programa ljudskog djelovanja u suglasju s prirodom.

Marija Gunzinam vodi Privilegium d.o.o. Kopačevo, a sa suradnicima pokrenula je projekt Dvorište bake Katice, gdje kroz priče iz djetinjstva i seoskih dvorišta spajaju prošlost i suvremenost. Zelenu povelju je primila za značajnu djelatnost usmjerenu poticanju i razvijanju kulture održivog razvoja, osobito korištenja obnovljivih prirodnih izvora te razvijanju ekološke svijesti promicanjem potrebe zaštite prirode i njenih resursa.

Dobitnik Zelene povelje Danijel Astaloš već godinama od baranjske gline i mulja izrađuje uporabnu keramiku, a nagrađen je za iznimnu djelatnost i ostvarene rezultate u oblikovanju i razvijanju svijesti o vrijednosti prirodnih izvora i očuvanju ekološkog sklada te kulturnih i estetskih vrijednosti prirodnih materijala. Svaka posuda izrađena Danijelovim rukama na lončarskom kolu je umjetnina.

U svoje i ime ostalih dobitnika Povelje zahvalio je Jasmin Sadiković te naglasio kako je do sada dobio mnogobrojne nagrade za svoja nastojanja u očuvanju okoliša i suživota s prirodom, iskorištavanja ruralnih bogatstava i njihovu turističku promidžbu. No, Zelena povelja Osječko-baranjske županije mu je jako bitna jer – „kada te nagrađuju tvoji, onda si uistinu pogodio ono što radiš“, rekao je.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: