Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen program trećih po redu Dana Julija Knifera [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2018. 9:59 
Naslov:  Predstavljen program trećih po redu Dana Julija Knifera [2018.]
Od 25.04.2018. 17:00 do 28.04.2018. 16:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svečano otvoreni treći po redu Dana Julija Knifera


Dani Julija Knifera u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku ove se godine održavaju po treći put od 25. – 28. travnja.

Akademija je 2016. godine realizirala prvi festival „Dani Julija Knifera“ koji je u međuvremenu postao godišnja manifestacija čiji je cilj uspostavljanje interdisciplinarnog dijaloga među umjetnicima i znanstvenicima s područja likovne umjetnosti, znanosti o umjetnosti, primijenjene i izvedbene umjetničke prakse.

Uz to, cilj je pružiti Osijeku interdisciplinarnu manifestaciju inspiriranu likom i djelom Julija Knifera kao velikog slikarskog imena, ali i umjetnika koji je poznavao sve oblike umjetnosti druge polovice 20. stoljeća, pa se i ovom manifestacijom želi obuhvatiti što više umjetničkih formi provučenih kroz spektar njegovog djelovanja. Ovom manifestacijom ujedno se stvara platforma za predstavljanje mladih umjetnika i znanstvenika te senzibilizira šira javnost za dvosmjernu komunikaciju i bolje poimanje likovnih umjetnosti.

Sudionici festivala su hrvatski i strani priznati umjetnici iz prakse likovnih umjetnosti, dizajna i izvedbenih umjetnosti, znanstvenici čiji je rad od izuzetne važnosti za širenje diskursa o poziciji i funkciji suvremene umjetnosti — kako za studente umjetnosti, tako i za najširu publiku.

Svake godine manifestaciju će organizirati drugi odsjek UA, a ove godine radit će ju novoustrojeni Odsjek za novu glazbu.

Dani Julija Knifera i ove godine donose brojne zanimljive programe - radionice, predavanja, izložbu, kazališni performans, koncert, vizualnu instalaciju, okrugli stol...

Svečano otvorenje Dana Julija Knifera održat će se u srijedu 25. travnja u Kulturnom centru Eurodoma. Istog dana planirane su različite radionice i seminari o suvremenoj umjetnosti 20. stoljeća te izložba „Atelje na otvorenom“, zatim predavanje o apstraktnom slikarstvu i okrugli stol „Nota Kniferovog meandra“ s petero likovnih umjetnika koji koriste glazbu u svom umjetničkom djelovanju.

U četvrtak 26. travnja na programu je predstava „Pleti mi dušo sevdah“ Odsjeka za kazališnu umjetnost, a navečer slijedi gostovanje Ansambla za suvremenu glazbu Muzičke akademije u Splitu čiji će se koncert održati u Domu željezničara.

Za petak 27. travnja predviđeno je predavanje o filmskoj umjetnosti 20. stoljeća, poslijepodne u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se koncert mladog kompozitora i saksofonista Gordana Tudora iz Splita, a navečer će se održati koncert „Četiri akademije“ koji na jednom mjestu okuplja studente sa sve četiri glazbene akademije u Hrvatskoj.

U subotu 28. travnja u 10 sati ujutro održat će se sportski program po kojem je manifestacija poznata: Kniferova utrka na trasi od 5 km, od pješačkog mosta do Prolaza Julija Knifera. Utrka je zanimljiva po tome što ruta prati oblik meandra, a za sudionike su predviđene i nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji – nagrade za utakmice NK Osijek i ulaznice za predstave HNK.

Iz Umjetničke akademije pozivaju sve studente, srednjoškolce i ostale građane da im se pridruže i sudjeluju u ovom zanimljivom programu.

Program:

Srijeda, 25. travnja 2018.
10:00 sati - Prolaz J. Knifera -Otvorenje Dana Julija Knifera i izložbe Atelje na otvorenom, autora Igora Loinjaka
11:00 sati - Krešimir Purgar, Apstraktno slikarstvo i kraj povijesti umjetnosti, UAOS, Svečana dvorana
14:00 sati - Vuk Ognjenović, I. Stravinski – Baleti, UAOS, Svečana dvorana
15.00 sati - Okrugli stol: Igor Gajin, Note Kniferovog meandra – glazbeni korijeni Kniferovog koncepta (moderator Igor Gajin, sudjeluju Krešimir Purgar, Goran Rem, Igor Loinjak, Dubravko Mataković i Goran Lišnjić), UAOS, Svečana dvorana
17:00 sati - Bojan Gagić, Luminoakustika, digitalna genetika i svašta između , UAOS, Svečana dvorana

Svečano otvoreni treći po redu Dana Julija Knifera

Četvrtak, 26. travnja 2018.
17:00 sati - UAOS, Pleti mi, dušo, sevdah, 2. godina MA, mentorice: Maja Lučić Vuković i Tamara Kučinović, suradnica i Katarina Arbanas , UAOS, soba 13
20:00 sati - Ansambl za Suvremenu Glazbu (Umjetnička akademija u Splitu) (S/UMAS), Dom Željezničar

Petak, 27. travnja 2018.
10.00 sati - Davor Šarić, Suvremeni film , UAOS, Svečana dvorana
12.00 sati - Gordan Tudor: Saksofon, Muzej likovnih umjetnosti
19.30 sati - Koncert četiri Akademije - Studenti instrumentalističkih smjerova UAOS, Muzička akademija u Puli, ASMANGU, S/UMAS, Dvorana Filozofskog fakulteta
20.00 sati - UAOS, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Grad Đakovo, True West, Đakovo, Centar za kulturu

Subota, 28. travnja 2018.
10.00 sati - Utrka Osječki meandar, Pješački most – Prolaz Julija Knifera
16.00 sati - Koncert četiri Akademije - Studenti instrumentalističkih smjerova UAOS, ASMANGU, S/UMAS, Pula, Đakovo, Centar za kulturu
20.00 sati - UAOS, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Grad Đakovo, True West, Barutana







Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: