Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završila četvrta po redu Kreativna riznica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2018. 12:36 
Naslov:  Završila četvrta po redu Kreativna riznica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednji, četvrti dan popularizacijskoga simpozija kreativne industrije Kreativna riznica koji se održavao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku bio je rezerviran za radionice.

Radionica Verice Kovač „Iluminacija glagoljice“ bila je usmjerena na upoznavanje sudionika s hrvatskim tradicijskim pismom – glagoljicom. Studenti i učenici pisali su guščjim perima glagoljska slova i citate koje je voditeljica radionice pripremila. Također, posjetitelji simpozija mogli su se upoznati s tehnikama izrade „quilling“ slika na radionici „Izrada slika quiling tehnikom“ Rozalije Kablarić i Mire Šnajder. Sudionici radionice dobili su primjere slika izrađenih tom tehnikom te cvjetove koje su uz pomoć voditeljica kreirali u vlastite slike. Na radionici „Izrada nakita od žice, perla i kamenja“ Katarina Knezović posjetitelje je inspirirala za izrađivanje vlastitoga nakita savijanjem žice i opletanjem žice oko kamenja. Osim slika i nakita posjetitelji su imali priliku izrađivati kreativne čestitke i 3D papirnate pozivnice za različite priloge. Tu je radionicu pod nazivom „Pozovi na umrežavanje“ održala Tanja Ljubo.

Multimedijsko izlaganje „Instagram – od zabave do posla“ održala je Marija Nikšić. Blogerica je o „bloganju“ i društvenim mrežama, napose Instagramu govorila iz osobne perspektive, predstavivši „bloganje“ kao stil života. Za vrijeme radionica i izlaganja posjetitelji su mogli kušati kavu Matije Matijaška te testirati računalnu igru Reboot Overlods koja je predstavljena javnosti drugoga dana simpozija, ali i pogledati interaktivnu izložbu „Gramatika mreže“ u Kniferovu prolazu Ekonomskoga fakulteta u Osijeku.



Četvrti simpozij Kreativna riznica službeno su zatvorile u Auli glagoljice Ana Zrnić, Ivana Jobst i Ivona Martinović. U ime organizatora, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Instituta Andizet, organizatorice su zaokružile ovogodišnju priču o velikom događaju koji je još jednom pokazao kako kreativnost i inovativnost žive u gradu Osijeku, a posebice među učenicima i studentima. Ovogodišnji model simpozija koji spaja teorijsku i praktičnu perspektivu sektora kreativne i kulturne industrije te umrežava kreativce, kulturnjake, znanstvenike, umjetnike, studente, učenike, civilni sektor i obrazovni sektor, ukazao je i na nužnost stalnoga propitivanja industrije u nastajanju te potrebu uključivanja mladih u procese institucionalizacije industrije, kao one skupine koja upravo i funkcionira zahvaljujući njihovoj kreativnosti.











Tekst i foto: Ana Zrnić

Najava: Kreativna riznica [2018.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: