Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nova prometna regulacija u Brijestu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2018. 14:31 
Naslov:  Nova prometna regulacija u Brijestu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redakciji portala Osijek031 obratio se jedan stanovnik Tešanjske ulice u Brijestu sa zamolbom da provjerimo zbog čega je „preko noći“ došlo do promjene prometne regulacije u tom dijelu grada.

Naime, četiri ulice koje se nalaze odmah iza Centralnog groblja (Tešanjska, Sprečanska, Vojlovica i Dobra) od jučer su postale jednosmjerne i to tako da se Tešanjskom i Dobrom prometuje u smjeru zapad-istok, a Sprečanskom i Vojlovicom u smjeru istok-zapad. Čitatelj se žali da će za najobičniji odlazak do trgovne morati pješačiti 900 metara, odnosno pet minuta biciklom ili autom.



Tim povodom kontaktirali smo predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Brijest Željka Mandurića za više informacija. G. Mandurić je rekao kako se ništa nije radilo „preko noći“ već je riječ o problemu na koji su iz MO upozoravali gradsku upravu već više od deset godina, a to je nepostojanje pješačkih staza u te četiri ulice.



A pješačkih staza nije bilo jer je u njima bio dvosmjerni promet te su se pješaci, u susretu s vozilima koja nailaze iz oba smjera, morali doslovno spuštati u kanal uz cestu kako ih automobili ne bi „pokupili“. Obzirom da u tom dijelu grada ima dosta starijih ljudi i majki s malom djecom, takva je situacija bila neodrživa.



Stoga je Grad odlučio reagirati te je financirao izradu elaborata koji je obavila tvrtka Renkon, a potom, nakon što je elaborat usvojilo Vijeće MO i Gradsko vijeće, Grad je financirao i izgradnju pješačkih staza u tim ulicama. One su odvojene žutom trakom od ostatka ceste koje su postale jednosmjerne.



G. Mandurić je podsjetio kako su te ulice i prije rata bile jednosmjerne te kako će novi režim sigurno pomoći u smislu sigurnosti pješaka u prometu. Znakovi su postavljeni tijekom jučerašnjeg dana i predsjednik vijeća MO moli sve građane da se pridržavaju nove prometne regulacije.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: