Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odobrena energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65756
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2018. 13:02 
Naslov:  Odobrena energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj Osječko-baranjska županija je prijavila 30 projekata ukupne vrijednosti više od 120 milijuna kuna.

Prije nekoliko dana počela su stizati pozitivna rješenja iz Ministarstva, a među onima koji imaju razloga za veselje svakako su djelatnici i štićenici osječkog Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici koji su se na svojoj FB stranici pohvalili kako „Početak tjedna nije mogao bolje započeti za našu ustanovu!“.

Naime, jučer su dobili obavijest od svog osnivača, Osječko-baranjske županije, kako im je dugoočekivani projekt energetske obnove zgrade prošao i da je odobren od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. To znači da će 40 godina stari objekt uskoro zablistati novim sjajem.

Ministarstvo će projekt financirati u iznosu od 7,2 milijuna kuna, a preostali dio od 4,8 milijuna kuna financirat će Osječko-baranjska županija obzirom da, prema uvjetima iz javnog poziva, maksimalan iznos sredstava koji se u okviru poziva može odobriti iznosi 60%.

Inače, kako smo doznali od Nataše Tramišak, pročelnice županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a, sljedeći korak je potpisivanje ugovora između Ministarstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Doma kao korisnika, nakon čega će se raspisati javni natječaj za izvođača radova. Što se tiče samog početka radova na obnovi, očekuje se da bi oni mogli početi do kraja godine.

Gđa Tomišak je istaknula kako su rješenja o obnovi, osim Doma, dobile još i tri osnovne škole na području Županije, a pristiglo je još deset odluka o pozitivnom ispunjavanju uvjeta, no o kojim je ustanovama konkretno riječ bit će obznanjeno nakon donošenja odluke o sufinanciranju i potpisivanja ugovora.

To je velika stvar za naše korisnike kojima će nakon realizacije projekta zimi biti ugodnije i toplije, a ljeti puno podnošljivije tijekom vrućina. I sve to uz veliku uštedu energije, što će uvelike pomoći u financijskom poslovanju našoj ustanovi. Veselimo se novoj fasadi, stolariji i drugim instalacijama!“, napisali su djelatnici Doma na svom FB profilu.

Odluku Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja možete pogledati dolje u tekstu.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]







Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: