Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Turneja radosti Sportskih igara mladih u Osijeku: djeca preplavila Srednjiku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2018. 8:41 
Naslov:  Turneja radosti Sportskih igara mladih u Osijeku: djeca preplavila Srednjiku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osnovnoškolci i vrtićarci preplavili su Osijek na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo u 11.30 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Žana Gamoš, dogradonačelnica Osijeka i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Veliko događanje u svom gradu nije propustio ni Darko Dumančić, voditelj odsjeka za sport grada Osijeka.

Prilikom preuzimanja plakete Sportskih igara mladih kao zahvalu za podršku i suradnju, gospođa Gamoš istaknula je važnost provođenja ovakvih aktivnosti za djecu i mlade: ''Prekrasan dan i događanje u našem Gradu, divno je vidjeti ovoliko djece kako se natječu i druže. Sport je važan dio odrastanja i odgoja djece i sretna sam što ovoliko djece iz grada i okolice sudjeluje danas.''.



Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapalili Tea Šojat, višestruka državna prvakinja u dizanju utega iz kluba ''Slavonija''i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih svečano je otvorena Turneja u Osijeku.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci s područja Osijeka i okolice koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.



U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Borna Bencarić, Ante Grgić, Ema Knežević i Petra Žulj.

Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Zrinjevac i Retfala.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.



Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ''Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. Predstavnici policijske uprave Osječko- baranjske- odjel prevencije i policijske postaje Osijek, educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu, usvajanja zdravih stilova života. Okupljena djeca sudjelovala s u radionici mini forenzike i kampanji protiv govora mržnje.



Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode prikupljali su se u reciklažnom korneru.



Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održat će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.













Tekst i foto: Sportske igre mladih

Najava: Srednjoškolsko igralište: Turneja radosti Sportskih igara mladih [2018.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: