Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Talijan Niccolo Bonifazio pobjednik prve etape utrke Tour of Croatia

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2018. 19:30 
Naslov:  Talijan Niccolo Bonifazio pobjednik prve etape utrke Tour of Croatia
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia i ove godine nešto iza 11 sati krenula je iz Osijeka, s Trga Ivana Pavla II. Stotine Osječana došli su u centar grada nazočiti početku novog izdanja utrke.

Kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara, utrka prolazi prirodnim ljepotama diljem cijele Hrvatske, a utrkuje se 187 ponajboljih svjetskih biciklista iz 19 ekipa.

Tijekom prigodnog programa organiziranog na bini ispred osječke konkatedrale predstavljeni su svi timovi i njihovi vozači, a svečanu vrpcu pred početak utrke zajednički su prerezali gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i zamjenik župana Goran Ivanović.

Utrka je krenula revijalnim obilaskom Osijeka, a potom se karavana uputila prema Višnjevcu na putu prema krajnjem odredištu prve etape duge 227 kilometara – Koprivnici – gdje su biciklisti stigli oko 17 sati. Talijan Niccolo Bonifazio iz momčadi Bahraina pobjednik je prve etape jer je u uzbudljivoj sprinterskoj završnici u središtu Koprivnice za manje od pola dužine kotača bio bolji od sunarodnjaka Andree Guardinija (Bardiani CSF), dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Michael Eduard Grossu (Nippo Vini Fantini).

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska televizija s 11 sati prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Cilj je u nedjelju 22. travnja u Zagrebu, a organizatori se nadaju kako će ovogodišnje izdanje biti potvrđeno kao posljednja pripremna utrka koja bi se vozila svake godine pred Giro d'Italiu, što bi značilo da će i u budućnosti dolaziti najbolji i najspremniji biciklisti svijeta.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Morana Tuškan


Najava: Tour of Croatia [2018.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: