Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD "Lipa" nakon punih 14 godina gostovala u Sisku i održala izvrstan nastup

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2018. 12:39 
Naslov:  HPD "Lipa" nakon punih 14 godina gostovala u Sisku i održala izvrstan nastup
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ Osijek protekloga je vikenda gostovalo u Sisku, gdje je, u lijepoj dvorani Doma INA rafinerije nafte, održalo izvrstan nastup.

„Lipa“ je u središtu Sisačko-moslavačke županije gostovala na poziv prijateljskoga Hrvatskog pjevačkog društva „Danica“ koje ove godine slavi punih 150 godina djelovanja. Tim povodom organiziran je svečani koncert, odnosno smotra pjevačkih zborova na kojoj su nastupili zborovi iz Opatije, Siska, Petrinje i Osijeka, a „Lipa“ je, kao višestruki i aktualni pobjednik državnog natjecanja pjevačkih zborova (osvojeni Grand Prix i prvo mjesto na posljednjem Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u listopadu 2017. u Rovinju), bila poseban gost. Lipašice i lipaši predstavili su se mini koncertom s ukupno šest pjesama, a na repertoaru se našla zanimljiva kombinacija klasičnih te pop-rock i gospel skladbi. Pod ravnanjem dirigentice prof. Valerije Fischbach oduševili su zahtjevnu sisačku publiku te zaslužili ovacije i uzvike „Bravo!“.

Ovo je bio nastavak dugogodišnje uspješne suradnje između „Danice“ i „Lipe“ kao pjevačkih zborova s tradicijama dugim čak 150, odnosno 142 godine. Prethodna uzvratna gostovanja dogodila su se 2004. godine, kada je „Lipa“ zapjevala u sisačkoj Glazbenoj školi Frana Lhotke, te 2005., kada je „Danica“ nastupila u osječkoj Crkvi sv. Križa u Tvrđi. Nakon uspješnoga koncerta nastavljeno je druženje članova svih zborova, a dogovoren je nastavak suradnje na novim projektima. „Lipa“ je dobila pozive i za novih nekoliko gostovanja u Hrvatskoj, poput tradicionalnih Dana zborske glazbe u Opatiji.

Valja naglasiti kako je sisačko gostovanje uvod za niz zanimljivih i atraktivnih aktivnosti koje će lipašice i lipaši imati do kraja ove sezone. Među njima je i jedan velik međunarodni glazbeni projekt koji se održava u drugoj polovici svibnja, a o kojemu će uskoro biti više riječi.





Tekst: Tomislav Levak
Foto: Zoran Svoren

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: