Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ipak ništa od tramvajske pruge prema Josipovcu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2018. 20:06 
Naslov:  Ipak ništa od tramvajske pruge prema Josipovcu!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je održana 8. sjednica Gradskog vijeća. Po običaju, najzanimljivije je bilo na aktualnom satu kada su vijećnici svojim pitanjima „rešetali“ gradonačelnika.

Među brojnim temama od značaja za grad Osijek, vijećnike je posebno zanimalo što je s tramvajskom prugom prema Josipovcu. Gradonačelnik Ivica Vrkić je rekao kako od nje za sada neće biti ništa jer je izgradnja neisplativa obzirom da bi Grad morao osigurati 50% sredstava za njezinu izgradnju.

Na pitanje što je s projektom obnove tramvajske pruge i nabavkom niskopodnih tramvaja, Vrkić je rekao kako je raspisan natječaj za nabavu novih autobusa vrijedan 18 milijuna kuna, a potom kreće i nabava niskopodnih tramvaja te obnova 9,5 km tramvajske pruge što je sve skupa vrijedno 230 milijuna kuna, ali to Grad neće koštati ni kune jer sredstva dolaze iz EU fondova.

Na pitanje postoji li i dalje opasnost za građane vezano uz ugibanje golubova i kućnih ljubimaca, gradonačenik je prilično oštro prozvao dio vlasnika kućnih ljubimaca i udruga koje brinu za dobrobit životinja, a koji su svojim prozivanjem gradske uprave i policije pokušali stvoriti atmosferu linča.

S toplijim danima Osijek hvata još jedna paranoja, ona od komaraca. Gradonačelnik je obećao kako će Osijek ove godine spremnije dočekati njihovu najezdu, dok je Romano Kristić iz Upravnog odjela rekao kako uskoro započinju djelomični tretmani komaraca na rubnim dijelovima Parka prirode Kopački rit gdje je i njihovo najveće izvorište, a sve uz odobrenje nadležnih službi. Kristić je podsjetio kako ovaj problem nije samo problem grada, već i županije, ali i cijele države te kako će broj komaraca najviše ovisiti o vodostaju Drave.

Načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je kako policija nije zadovoljna stanjem sigurnosti u prometu. Prošle godine zabilježene su 992 prometne nesreće u kojima je pet osoba poginulo, no s druge strane policija je zabilježila znatno manje prometnih prekršaja u odnosu na 2016. godinu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 12.04.2018. 21:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na novoj pruzi do Josipovca slabo bi se moglo "omastiti brke" jer se otprilike zna pošto je kilometar i ipak se mora nešto zakopati u zemlju. A za rekonstrukciju samo bog zna što će se izmijeniti i koliko će to koštati. Zato ide rekonstrukcija nedavno rekonstruirane pruge.
A i, ruku na srce, što će josipovčanima ili antunovčanima,ili tenjanima ili, recimo nedaj bože čepinčanima, tramvaj. Pedeset godina se voze autobusom pa mogu još pedeset. A mi osječani ćemo ubuduće moći i žmirećki u niskopodni tramvaj. Nek se pojedu od muke.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: