Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad i građani Osijeka u stalnom su dijalogu, postoji prostor za poboljšanje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2018. 14:57 
Naslov:  Grad i građani Osijeka u stalnom su dijalogu, postoji prostor za poboljšanje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Volonterski centar Osijek i Grad Osijek danas su organizirali dijalog s građanima pod nazivom Snaga sudjelovanja „Razgovaram - stvaram bolje društvo“.

Dijalog s građanima imao je kao temu kvalitetu života u Osijeku, prednosti i probleme s kojima se Osječani susreću te kako oni kao građani mogu doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

U razgovoru su sudjelovali članovi, volonteri i korisnici udruga s područja Osijeka koje se bave različitim društvenim problemima i potrebama građana, a predstavljene su i mogućnosti volontiranja u Osijeku, utjecaj volontiranja na život u zajednici i na građane osobno.

Projekt se provodi kroz Program Europa za građane istovremeno u četiri europske zemlje – Irskoj, Škotskoj, Belgiji i Hrvatskoj - kao dio EU projekta čiji je Volonterski centar Osijek partner u Hrvatskoj. Kroz ovakve aktivnosti pokušavaju se naša lokalna zajednica i građani približiti gradovima i građanima Europske unije te na taj način doprinijeti jačanju zajedničkih europskih vrijednosti.

Koordinatorica projekta Nikoleta Poljak istaknula je kako se ovim dijalogom također želi staviti veći naglasak na društveni razvoj grada, na razvoj socijalnih usluga i socijalnog kapitala, jer u svakom razvijenom gradu ekonomski i društveni razvoj idu ruku pod ruku.

Gordana Stojanović iz Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo naglasila je odličnu suradnju Grada i udruga civilnog društva kroz partnerski rad na pripremi i provedbi različitih projekata te je podsjetila kako su vrata Upravnog odjela otvorena za dijalog s građanima s ciljem poboljšanja našeg zajedničkog okruženja.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Najava: Hotel Osijek: Dijalog s građanima o kvaliteti života u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: