Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započeo projekt za vrtićarce DoŽivi Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.03.2018. 11:34 
Naslov:  Započeo projekt za vrtićarce DoŽivi Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj na glavnoj osječkoj tržnici predstavljen je projekt DoŽivi Osijek pod sloganom „Upoznaj, zavoli, živi Osijek!“.

Projekt zajednički organiziraju Grad Osijek, Tržnica, GPP, Unikom, Turistička zajednica i drugi partneri i sponzori, a cilj projekta je edukacija djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima.



Projekt se održava u razdoblju od 27. do 29. ožujka i tijekom ta tri dana u njemu će sudjelovati vrtićarci iz šest osječkih vrtića: „Jelenko“, „Bubamara“, „Sunčica II“, „Vedri dani“, „Sunčica I“ i „Radost“.



Program započinje na Trgu Ante Starčevića gdje klinci i klinceze ulaze u tramvaj i voze se kolodvorcem od Trga, Županijskom, preko Zrinjevca, Kolodvora, sve do Tržnice. Tijekom vožnje predstavnik Turističke zajednice educira mališane o četiri najvažnije znamenitosti za svaku od navedenih stanica.

Vožnja tramvajem završila je na glavnoj tržnici gdje je posebno za potrebe ovog programa postavljena replika najstarijeg električnog tramvaja u Osijeku. Djecu je do replike tramvaja doveo Uskrsni zeko koji je provjerio sve što su tijekom vožnje u tramvaju naučili, a potom su djeca dobila na kušanje i prepoznavanje mrkve i naranče te su nešto naučili o hranjivom voću i povrću.



Djeca su potom podijeljena u grupe, a svaka grupa je imala zadatak u pratnji voditelja obići tržnicu i kupovati namirnice koje su dobili u zadatku. Nakon obavljenih zadataka svi sudionici dobili su prigodne poklone sponzora (NK Osijek, Žito, Meggle), slikovnicu „Šetnja tržnicom“ i poklon ulaznicu za ZOO vrt.

Kako je istaknuo prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, ovo je samo prvi u nizu sličnih zajedničkih projekata s ciljem edukacije i promocije grada Osijeka na osječkim tržnicama i događajima poput Adventa, Sajma antikviteta, Osječkih ljetnih noći, ali i s ciljem približavanja zdrave prehrane i kupovnih navika djeci najmlađeg uzrasta kako bi te zdrave navike nastavili njegovati kroz život.







Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Program edukacije djece "DoŽivi Osijek – Malim korakom za veliki Osijek" [2018.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: