Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U OBŽ se za program "WiFi4EU" prijavilo 30% jedinica lokalne samouprave

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2018. 10:00 
Naslov:  U OBŽ se za program "WiFi4EU" prijavilo 30% jedinica lokalne samouprave
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već 48 sati od otvaranja portala za registraciju, Hrvatska se nalazi na visokom 6. mjestu od 30 zemalja po broju prijavljenih općina i gradova za program WiFi4EU. WiFi4EU će omogućiti sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima između 6 i 8 tisuća EU gradova i općina! U Osječko-baranjskoj županiji zasad se prijavilo oko 30% jedinica lokalne samouprave, u Brodsko-posavskoj 18%, a u Požeško-slavonskoj županiji 50%.

EU će financirati troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

Drago mi je vidjeti da Hrvatska tako dobro reagira na ovaj projekt jer imamo najviše prijavljenih općina po broju stanovnika! Zato pozivam i preostale jedinice lokalne samouprave da se registriraju već sada jer registracija omogućuje sudjelovanje na svih pet najavljenih poziva na natječaj”, poručio je zastupnik Tonino Picula koji posljednjih mjeseci intenzivno komunicira mogućnosti WiFi4EU programa prema jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Za prvi poziv koji će biti otvoren 15. svibnja u 13.00 sati, za dodjelu sredstava osigurano je 15 milijuna eura tj. 1000 vaučera u vrijednosti od 15 000 eura koje će 1000 najbržih jedinica lokalne samouprave dobiti za nabavku i instalaciju najsuvremenije opreme. Dok će se kroz prvi poziv raspodijeliti 15 milijuna eura, kroz naredne pozive se taj iznos planira povećati na iznos između 20 i 25 milijuna eura.

Kako podnijeti zahtjev za dobivanje vaučera WiFi4EU?
Prijavljujete se na portalu WiFi4EU.eu. Za registraciju na portal potrebno je prvo pribaviti „EU Login Key“. Riječ je o jednostavnoj proceduri koja se može obaviti na sljedećoj poveznici: webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi.





Tekst: Andrea Husain Orlić
Foto: Elena Sunček/Foto-ahiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: