Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U KBC-u pušten u rad novi uređaj za radiografiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.03.2018. 9:26 
Naslov:  U KBC-u pušten u rad novi uređaj za radiografiju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Klinički bolnički centar Osijek od jučer je bogatiji za još jedan vrijedan uređaj.

Riječ je o novom digitalnom uređaju najviše klase za klasičnu radiografiju „DigitalDiagnost VM“ tvrtke Philips, koji omogućuje brže i jednostavnije radiografsko snimanje pacijenata te će znatno skratiti duge redove za rendgenski pregled u osječkoj bolnici.

Izvedba uređaja s dva detektora, stolom ovješenim na jednoj strani i posebno prilagođenom rukom nosača detektora posebnost je takvog uređaja koji omogućuje oslikavanje pacijenata bez repozicioniranja i jedna je od važnijih posebnosti neophodnih u hitnoj službi.

Ravnatelj doc. dr. sc. Željko Zubčić istaknuo je kako će se ovim uređajem povećati brzina oslikavanja pacijenata i skratiti vrijeme čekanja na radiografsku uslugu što je od iznimnog značenja upravo u jedinici Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Uz smanjene gužve, ovaj 1,8 milijuna kuna vrijedan uređaj kojeg je u cijelosti financirao KBC Osijek trebao bi omogućiti veću sigurnost pacijenata, kvalitetnije preglede pacijenata s višestrukim ozljedama te smanjiti opasnost od radiološkog zračenja.

Osim tehničkih karakteristika i bogate programske podrške za podizanje kvalitete snimaka, u cijenu uređaja uključen je i najmoderniji software za kontrolu doze zračenja, te je po tome jedinstven u Hrvatskoj i jugoistoku Europe.

Novi digitalni uređaj namijenjen je odjelu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, isključivo za potrebe hitnih pacijenata, dok je stara snimaonica premještena u podrum gdje će ju koristiti kontrolna traumatološka ambulanta, ortopedska ambulanta te ambulanta dječje kirurgije.









Tekst: Osijek031.com
Foto: KBC Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.03.2018. 11:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobra vijest i za pozdraviti.
Ipak uređaj je relativno lako kupiti, no ono što bi dugoročno podiglo kvalitet KBCa su ljudi i organizacija. Dokle god se budu smjenjivali ravnatelji i pročelnici kako dođe koja nova vlast i dokle god bude mjerilo napredovanja tko pripada kojoj političkoj opciji i tko je kome prijatelj , nema sreće ni napretka ni uz najbolje uređaje. Kad bi se to moglo riješiti to bi bila vijest stoljeća.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: