Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Micro:bit tehnologija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.03.2018. 14:35 
Naslov:  GISKO: Micro:bit tehnologija
Od 19.03.2018. 14:35 do 23.03.2018. 14:34 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek pridružuje se brojnim knjižnicama u Hrvatskoj, koje će svojim korisnicima na posudbu ponuditi micro:bit setove, čime se omogućava nastavak STEM revolucije u stjecanju znanja i usvajanja tehnologijâ, kao što su robotika, 3D tisak, tehnološke inovacije te ostale srodne vještine.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek donirao je 40 micro:bitova za posudbu djeci i odraslima te 20 za održavanje radionica u knjižnici. Početni setovi moći će se posuditi kao i sva ostala knjižnična građa u Središnjoj knjižnici te u svim ograncima Knjižnice. Sadržavaju BBC micro:bit, mini-USB kabel i bateriju zajedno s početnim uputama. BBC micro:bit jednostavan je za upotrebu uz minimalne upute, a može se programirati s pomoću besplatnih kodnih platformi na računalu, prijenosnim računalima, pametnim telefonima ili tabletima koji podržavaju Bluetooth. Premda je dovoljno sitan da stane u dlan, ima zaslon, senzore i mogućnost dodavanja brojnih uzbudljivih perifernih uređaja, kao što su servo motori, svjetla, prekidači te razne vrste senzora.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: