Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Unikom dijeli 300 kompostera stanovnicima obiteljskih kuća

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.03.2018. 14:31 
Naslov:  Unikom dijeli 300 kompostera stanovnicima obiteljskih kuća
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[16.03.2018.] Iz Unikoma obavještavaju građane da se predbilježbe za kompostere više ne primaju.


[15.03.2018.] Osječka komunalna tvrtka Unikom nastavlja s podjelom kompostera za zbrinjavanje bio-otpada građanima.

Riječ je o četvrtom Unikomovom projektu prekogranične suradnje s partnerima iz Mađarske pod nazivom 2REGION2SUSTAIN, koji je financiran iz fondova Europske unije.

Podsjetimo, Unikom je do sada podijelio gotovo 5000 malih posuda od 16 litara, namijenjenih građanima koji žive u višestambenim zgradama u velikim osječkim naseljima poput Sjenjaka, Vijenca Ivana Meštrovića, Vijenca Murse, Petrove gore, Ljudevita Posavskog, Vijenca Dinare itd., a trenutno se te male posude dijele građanima u zgradama na Vijencu Ivana Česmičkog.

U sklopu novog projekta dijeli se 300 kompostera od 350 litara za zbrinjavanje bio-otpada građanima koji žive u obiteljskim kućama na području Osijeka. Ovoga puta se ne ide od naselja do naselja već se zainteresirani građani pozivaju da se jave telefonski na Unikomov broj 374-214, ostave svoje podatke i komposter će im biti dovezen na kućnu adresu. Radi se o „tko prvi djevojci njemu djevojka“ principu jer ovaj projekt završava kada se svih 300 kompostera podijeli.

Ipak, za očekivati je da će ovakvih podjela biti još, obzirom da je Grad Osijek prvi grad u ovom dijelu Hrvatske koji je uspostavio kompletan sustav prikupljanja bio otpada i gdje se uvelike proširio krug građana koji zbrinjavanjem i obradom bio-otpada utječu na značajno smanjenje količine otpada koji završava na odlagalištima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Unikom


Najava: Unikom: Podjela kompostera za zbrinjavanje bio otpada

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: