Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Šteta od poplava u OBŽ-u u zadnjih pet godina iznosi 356 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.03.2018. 9:14 
Naslov:  Šteta od poplava u OBŽ-u u zadnjih pet godina iznosi 356 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prema podacima DHZM-a, vodostaj rijeke Drave kod Osijeka jutros u 7 sati iznosio je 204 cm i nastavljen je lagani rast koji traje već tjedan dana, otkako je počelo topljenje snijega. Prije dva dana (utorak) vodostaj Drave kod Osijeka iznosio je 176 cm.

Kada vodostaj Drave prijeđe 200 cm, u Hrvatskim vodama proglašavaju pripremne mjere obrane od poplava, no to nije nikakav znak za uznemirenost građana.

Voda polako stagnira i povlači se iz najugroženijih područja županije, primjerice u Valpovštini, uz vodotok Karašica - Vučica. Mali sliv rijeke Vuke i mali sliv Karašice -Vučice bili su u izvanrednim mjerama obrane od poplava, na nekim dionicama čak na pragu izvanrednog stanja, ali suradnjom Hrvatskih voda, lokalnih ustanova i ostalih sastavnica civilnog društva nije došlo do ugroze života i imovine.

Obzirom da je riječ o vodotocima koji se ulijevaju u Dravu, u narednih nekoliko dana očekuje se nastavak rasta Drave kod Osijeka, ali on neće izazvati nikakve probleme. Samo za usporedbu, maksimalna razina Drave kod Osijeka izmjerena je u lipnju davne 1965. godine i iznosila je 542 cm.

Inače, u Osječko-baranjskoj županiji samo u proteklih pet godina poplave su pričinile štetu koja se procjenjuje na 356 milijuna kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


Pogledajte i..
[FOTO] Drava se izlila
[FOTO i VIDEO] Drava se izlila #2
[FOTO] Drava se izlila #3
[FOTO] Drava se izlila #4
[FOTO] Drava se izlila #5 - popustio nasip u Donjem gradu!
[FOTO] Drava se izlila #6 - obranjen Donji grad
[FOTO] Drava se izlila #7 - "Panonsko more" postaje močvara

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: