Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na Umjetničkoj akademiji predstavljena knjiga "Život kao voda hlapi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.03.2018. 9:54 
Naslov:  Na Umjetničkoj akademiji predstavljena knjiga "Život kao voda hlapi"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u ponedjeljak je održana promocija knjige Divne Zečević: „Život kao voda hlapi“ (izbor iz dnevničkih zapisa 1961.-2006., naklada Disput, Zagreb).

Uz urednika, Josipa Pandurića, knjigu su predstavili i prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić i prof.dr.sc. Jaroslav Pecnik, a ulomke iz knjige čitala je Ana-Marija Jurišić.

Znanstvenica i pjesnikinja Divna Zečević u razdoblju dugom 45 godina, piše o svojoj intimi, ali i analizira žensku povijest u kontekstu društvenih stereotipa te se bavi pitanjima nacionalnog identiteta. Više od 6 000 stranica dnevničkih zapisa urednik je pretočio u knjigu od šestotinjak stranica koja će zainteresirati ne samo kroničare društveno-povijesnih zbivanja hrvatske novije povijesti već i sve ljubitelje književnosti.

Dnevnik će posebice biti zanimljiv i Osječanima budući da je autorica rođena Osječanka te se u njemu na provokativan način dotiče i svog rodnog grada kao i kolega s kojima je jedno vrijeme radila na današnjem Filozofskom fakultetu u Osijeku.



Tekst i foto: Irena Kelemen

Najava: Umjetnička akademija Osijek: Predstavljanje knjige "Život kao voda hlapi"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: