Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jučer su započeli radovi na zamjeni vodovodnih i kanalizacijskih cijevi na križanju Trpimirove i Drinske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2018. 20:07 
Naslov:  Jučer su započeli radovi na zamjeni vodovodnih i kanalizacijskih cijevi na križanju Trpimirove i Dri
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dolaskom toplijeg vremena započeli su, ili bolje rečeno nastavljeni su radovi na izgradnji kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske ulice.

Prvi korak u tom opsežnom zahvatu je temeljita rekonstrukcija vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava u tom dijelu grada, pa smo tim povodom kratko porazgovarali s Antom Hercegom, direktorom tvrtke Gravia d.o.o. koja je zadužena, zajedno s Vodovodom Osijek, za obavljanje ovih pripremnih radova.

Prema riječima g. Hercega, pripremni radovi na ispitivanju trase za budući vodovod i kanalizaciju započeli su jučer obavljanjem probnih iskopa na istočnoj i zapadnoj strani križanja. Zamijenit će se postojeće, dotrajale vodovodne i kanalizacijske cijevi novima, a posebno će se voditi računa o tome da niti u jednom trenutku ne dođe do nestanka vode za stanovnike Sjenjaka.

Zahvat će otežati to što se ispod predmetnog raskrižja nalazi pravo more instalacija - osim vodovoda i kanalizacije tu su još i struja, telefonski kabeli, plinovod itd. Zbog toga je teško govoriti o točnim vremenskim rokovima, ali okvirno pripremni radovi će trajati oko mjesec dana.

Tek nakon toga započet će radovi na izgradnji samog kružnog toka. Kako je Herceg naglasio, najvažnija vijest za vozače je ta da potpunog zatvaranja prometa neće biti. Za ulaz i izlaz na Sjenjak koristit će se by-pass napravljen na zelenoj površini ispred ulaza u Robnu kuću Sjenjak, a komunikacija između Trpimirove i Divaltove ulice bit će omogućena preko malog kružnog toka kod kafića Tango koji je u funkciji. Ovaj režim prometa odnosi se na osobna vozila, dok će promet biti ograničen samo za teretna vozila.

G. Herceg je procijenio kako će radovi na izgradnji kružnog toka trajati oko dva mjeseca, što znači da bi kompletni radovi mogli biti dovršeni u roku od 90 dana.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: