Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Smanjen ukupan broj kaznenih djela, povećan broj prometnih nesreća u 2017.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65650
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.03.2018. 8:36 
Naslov:  Smanjen ukupan broj kaznenih djela, povećan broj prometnih nesreća u 2017.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uručenjem ruža i bombonijera te čestitkama svim nazočnim damama povodom Međunarodnog dana žena obilježen je jučerašnji početak 9. sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije.

Središnja točka dnevnog reda bila je informacija o stanju sigurnosti na području Osječko-baranjske županije o čemu je govorio načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece. Stanje sigurnosti općenito je ocijenio povoljnim i stabilnim. Statistički podaci o stanju sigurnosti u 2017. godini na području Policijske uprave u odnosu na 2016. godinu pokazuju smanjenje broja ukupno evidentiranih kaznenih djela za 16%, povećanje broja prometnih nesreća, povećanje broja poginulih osoba (24), povećanje teško ozlijeđenih osoba i smanjenje broja prekršaja u cestovnom prometu, smanjenje broja prekršaja iz područja javnog reda i mira itd. Najčešći uzroci prometnih nezgoda sa stradalim osobama i dalje su neprilagođena brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i vožnja pod utjecajem alkohola.

Na pitanje o migrantskoj problematici načelnik Bece je potvrdio da se zaštita i kontrola državne granice na području Policijske uprave u cijelosti provodi. Prošle godine zabilježeno je 20 slučajeva nezakonitog prelaska državne granice s ukupno 90 počinitelja. Pogranična područja nadlijeću helikopteri, a granica se nadgleda i dronovima. Zatražena je i pomoć u vidu plovila za nadzor Dunava, helikoptera s termovizijskim kamerama i u vidu ljudstva.

Od ostalih tema sa sjednice, izrađen je idejni projekt izgradnje ljekarne u krugu KBC-a Osijek, zajednički projekt Županije i Ljekarni Srce. Izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju proglašeno je zabrinjavajućim jer u županiji postoji velik broj nezaposlenih, a istovremeno i velika potražnja za radnicima koje se ne može naći.

Na temu razvoja kontinentalnog turizma, istaknuto je kako je pokrenut postupak zajedničkog brendiranja svih županija u Slavoniji i Baranji, a osnivanjem Upravnog odjela za kontinentalni turizam ova problematika se uzdiže na najvišu razinu županijske uprave. Problem su nedostatni smještajni kapaciteti jer je evidentirano tek 3.500 ležaja u cijeloj županiji, što nije dovoljno za ozbiljan turizam.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: