Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Športska udruga slijepih "Svjetlost" obilježila 10. obljetnicu samostalnog rada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.03.2018. 9:57 
Naslov:  Športska udruga slijepih "Svjetlost" obilježila 10. obljetnicu samostalnog rada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u osječkom HNK-u održana svečana akademija povodom 10. obljetnice samostalnog rada Športske udruge slijepih "Svjetlost" Osijek.

ŠUS „Svjetlost“ Osijek neprofitabilna je organizacija koja okuplja slijepe i slabovidne sportaše, skrbi o njima i promiče sportsko-rekreativne aktivnosti slijepih i slabovidnih osoba. Ovom je prilikom zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš primila plaketu za osobit doprinos, materijalnu i moralnu potporu u radu Udruge.

Slijepi i slabovidni već dugi niz godina organizirano se bave sportom u Osijeku i Slavoniji. Davne 1953. godine započeli su rekreativno sa šahom kao sekcija u okviru radionice Rada, zatim 1965. godine nastavljaju aktivno osnivanjem mješovitog šahovskog kluba „Elan“. Mladi entuzijasti bave se atletikom, plivanjem, goalballom, igrom na visećoj kuglani i krajem 60-tih započinju kuglanjem.

Od samog početka članovi postizali vrlo zapažene rezultate, osvajali naslove Državnih prvaka u kuglanju i šahu. Samo 2017. imaju 2 državna prvaka u kuglanju, viceprvakinju, prvaka i viceprvaka u šahu, na Europskom prvenstvu viceprvaka u mix disciplini parova. Nastupali su za kuglačku i šahovsku državnu reprezentaciju slijepih na europskim i svjetskim prvenstvima i osvajali medalje.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


Najava: HNK u Osijeku: Svečana akademija Športske udruge slijepih "Svjetlost" Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: