Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Za sada nema opasnosti od poplava za sliv Dunava i donje Drave

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.03.2018. 20:59 
Naslov:  Za sada nema opasnosti od poplava za sliv Dunava i donje Drave
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavnici Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda u Osijeku održali su sastanak s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem na kome su razgovarali o opasnosti od poplava na ovom području te o projektima navodnjavanja i uređenja nasipa u turističke svrhe.

Na sastanku je direktor Željko Kovačević izvijestio kako opasnosti od poplava za sada nema. Drava i Dunav stagniraju i za sada se ne očekuje veći rast vodostaja, ali bi do njega moglo doći obzirom na rekordne količine snijega u Alpama i najavljeno zatopljenje. U ovom trenutku vodotoci su u laganom porastu, ali još nisu toliko visoki ni da se proglase pripremne mjere obrane od poplava.

Stanje na ovom području se svakodnevno prati i sustav je spreman, a očekuje se da će redovite mjere obrane od poplave biti proglašene samo na slivu Karašica-Vučica zbog otapanja snijega s Papuka i Krndije.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima navodnjavanja kojih u županiji ima ukupno 14 u različitim fazama dovršenosti, a za njih 4 spremna je dokumentacija i aplicirat će za sredstva iz EU fondova. Među njima je i sustav Poljoprivrednog instituta Osijek za kojeg će dokumentacija biti predana u svibnju.

Govoreći o sustavima aglomeracije, od kojih su tri najveća u županiji Osijek, Đakovo i Valpovo, istaknuto je kako bi oni trebali biti dovršeni u roku od tri godine.

Po prvi je put najavljeno i uređenje nasipa Osijek - Batina u turističke svrhe za što je već napravljen idejni projekt. Radi se o asfaltiranju krune nasipa u dužini od 24,5 km te izgradnji biciklističke staze kojom bi prometovao i turistički vlakić što bi dodatno obogatilo ponudu u Parku prirode Kopački rit.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Marta Vojnović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: