Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [8.-14.3.2018.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2018. 18:29 
Naslov:  Kino Urania [8.-14.3.2018.] [program]
Od 08.03.2018. 16:00 do 14.03.2018. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi gledatelji, Međunarodni dan žena odlična je prilika da se prisjetimo vremena rane feminističke borbe, razdoblja krvave bitke sufražetkinja za žensko pravo glasa. Uvjerenje da su žene manje razumna bića od muškaraca, nesposobne za samostalno upravljanje vlastitim životima, bilo je dominantno mišljenje tog vremena, a čitavih sto godina kasnije kao da nam se ta vremena vraćaju… U sklopu ciklusa (O)ženi povodom 100. obljetnice prava na glasovanje žena u Velikoj Britaniji gledamo film Sufražetkinje, redateljice Sarah Gavron s izvrsnom glumačkom postavom: Meryl Streep, Carey Mulligan i Helena Bonham Carter. Britanske sufražetkinje koristile su se u svojoj borbi metodama direktne akcije koje nisu uvijek bile nenasilne... činile su sve što su znale na svome putu prema društvenim promjenama. Iz Švicarske nam stiže feel good komedija Božja volja redateljice Petre Volpe o kućanici iz malenog sela koja mora naučiti kako postati čvrsta predvodnica lokalnih sufražetkinja. 1971. godina je, i dok cijeli svijet drmaju posljedice seksualne revolucije, za maleni grad u ruralnoj Švicarskoj vrijeme je stalo. Ovo nije film samo o pravu na glas već i o ženskom oslobođenju i postajanju subjektom, kako na političkoj tako i na osobnoj razini.

Kao poklon povodom Međunarodnog dana žena, čast nam je pozvati vas na koncert klape Contra, koja izvodi svima nam znane hitove poput „Ne more mi bit“, „Sad kada došla si“, „Od zipke do križa“, „Srićo moja“, „Kriva karta“, „Vilo moja“, „Moj lipi anđele“, „Kada jednom ovom zafalim se tilu“ i druge. Koncert će se održati u četvrtak 8. ožujka s početkom u 20 h u našem kinu Urania. Požurite do kina po svoje ulaznice.

Novi filmski tjedan uz ciklus filmova (O)ženi premijerno donosi i oscarom nagrađenu biografsku dramu Fantomska nit, a na programu i dalje ostaju oscarovac Tri plakata izvan grada, završetak trilogije 50 nijansi slobodniji, autobiografija jednog od najpoznatijih tenora Andree Bocellija - Glazba tišine i sinkronizirani nastavak svima nam drage Pčelice Maje: Medene igre.

U londonskom svijetu mode 1950ih godina, beskompromisni krojač dobiva iznenađujuću narudžbu: kreirati odjeću za samu kraljevsku obitelj. Iako ova uloga možda ne djeluje dovoljno grandiozno za posljednju ulogu u karijeri trostrukog dobitnika Oscara, Daniel Day-Lewis još će jednom oduševiti svojom fantastičnom transformacijom. Lik kojeg tumači karizmatični je krojač beskonačne kreativno-stvaralačke Fantomske niti, koja će nas sve zaintrigirati i uvesti duboko u život Londona druge polovine dvadesetog stoljeća.

Medene igre novi je nastavak svima nam drage sage o pčelici Maji i njenom prijatelju Pavi, uz koju su odrasle mnoge generacije. U novoj uzbudljivoj sinkroniziranoj avanturi za cijelu obitelj, Majina je košnica prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu, hoće li se njezina košnica konačno pozvati na Medene igre? Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga, čije filmove i serije svi rado gledamo.

Rijetki su pjevači koji su svojim umjetničkim djelovanjem dotaknuli onoliko srca kao Andrea Bocelli. Nastupajući pred rasprodanim arenama, ovaj zlatni tenor osvojio je publiku diljem svijeta. Film Glazba tišine ekranizacija je Bocellijeve autobiografije u kojoj pripovijeda svoju životnu priču putem vlastitog alter ega- Amosa Bardija. Rođen s ozbiljnom bolesti oka, koja na kraju dovodi do potpune sljepoće, Bocelli se veličanstveno izdiže iznad izazova koji su mu priječili put, potaknut velikim ambicijama, ljubavlju svoje obitelji i iznimnom strašću prema glazbi.

Tri plakata izvan grada crnohumorni je krimić nominiran za nagradu Oscar u 7 kategorija. Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića u državi Missouri. Priča započinje kada Mildred Hayes plati reklame na 3 velika panoa uz lokalnu cestu u gradiću Ebbingu, pomoću kojih proziva šerifa Willoughbyja da nije ništa poduzeo glede razrješavanja umorstva njene kćeri.

Posljednji nastavak bestselera engleske spisateljice E. L. James 50 nijansi slobodniji i ovaj put donosi romantiku, napetost, triler i akciju u životima novopečenog bračnog para. Christian i Anastasia, sada imaju sve – ljubav, strast, intimu, bogatstvo, blistavu budućnost i svijet mogućnosti na dlanu. Njihov specifični odnos prepun drame, uzbuđenja i erotike, sada više nego ikad, obavija i romansa.

U ožujku nas očekuju i 2 velika hita Teatra Gavran: predstave „Sladoled“ „Zaboravi Hollywood“ našeg poznatog, hvaljenog i nagrađivanog autora Mire Gavrana.

U neobičnoj komediji Sladoled junakinje su majka (Mladena Gavran) i kći (Ana Vilenica) čiji se uzajamni odnos te odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. Predstava će se moći pogledati u četvrtak 22. ožujka s početkom u 20 h u kinu Urania.

U predstavi Zaboravi Hollywood, glavni junaci su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati glumcem. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju. Predstava je na rasporedu u ponedjeljak, 23. travnja 2018. s početkom u 20 h.

Primamo rezervacije za obje predstave, a cijena ulaznice je 80 kn.

Ulaznice za sve naše evente je potrebno ranije kupiti, a možete ih rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu – jer u kinu je bolje!


Četvrtak, 8. ožujka 2018.
20:00 Kino Urania: Koncert klape Contra

Petak, 9. ožujka 2018.
13:00 Back to School: Breza - The Birch Tree (92 min)
17:00 Ciklus filmova (O)ženi: 105 godina kina Urania: Božja volja - Die göttliche Ordnung (96 min)
19:00 And the Oscar Goes To...: Fantomska nit - Phantom Thread (130 min) PREMIJERA
21:15 Pedeset nijansi slobodniji - Fifty Shades Freed (105 min)

Subota, 10. ožujka 2018.
11:00 Dječja matineja: Dugi iz kamenog doba - Early Man (89 min)
17:30 Dugi iz kamenog doba - Early Man (89 min)
19:10 Filmske biografije: Glazba tišine - La musica del silenzio (115 min)
21:15 And the Oscar Goes To...: 3 plakata izvan grada - 3 Billboards Outside Ebbing, Missouri (115 min)

Nedjelja, 11. ožujka 2018.
11:00 Dječja matineja: Pčelica Maja: Medene igre - Maya the Bee: The Honey Games (85 min)
17:30 Pčelica Maja: Medene igre - Maya the Bee: The Honey Games (85 min)
19:10 Pedeset nijansi slobodniji - Fifty Shades Freed (105 min)
21:00 Ciklus filmova (O)ženi: 105 godina kina Urania: Sufražetkinje – Suffragette (106 min)

Ponedjeljak, 12. ožujka 2018.
17:30 Pčelica Maja: Medene igre - Maya the Bee: The Honey Games (85 min)
19:10 Ciklus filmova (O)ženi: 105 godina kina Urania: Božja volja - Die göttliche Ordnung (96 min)
21:00 Filmske biografije: Glazba tišine - La musica del silenzio (115 min)

Utorak, 13. ožujka 2018.
17:00 Ciklus filmova (O)ženi: 105 godina kina Urania: Sufražetkinje – Suffragette (106 min)
19:00 Back to School: Čudo - Wonder (113 min)
21:00 And the Oscar Goes To...: Fantomska nit - Phantom Thread (130 min) PREMIJERA

Srijeda, 14. ožujka 2018.
17:00 Pčelica Maja: Medene igre
19:00 Comic Sans - premijera filma uz gostovanje glumaca, redatelja i producentice
21:15 And the Oscar Goes To...: 3 plakata izvan grada






[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: