Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt besplatne prehrane za djecu iz obitelji u riziku od siromaštva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2018. 12:53 
Naslov:  Predstavljen projekt besplatne prehrane za djecu iz obitelji u riziku od siromaštva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čelnici gradske uprave danas su predstavili projekt „Škole jednakih mogućnosti 2“ koji obuhvaća prehranu za školsku djecu koja dolaze iz obitelji koje žive u siromaštvu, a nisu u sustavu socijalne skrbi.

Projekt se provodi drugu godnu za redom, traje od prosinca prošle do lipnja ove godine (kraj školske godine) i obuhvaća 15 osnovnih škola kojima je Grad Osijek osnivač. Cilj projekta je osiguranje i podjela redovitog obroka djeci – korisnicima projekta čije obitelji nisu u programu socijalne skrbi, a mjesečni cenzus po članu obitelji im ne prelazi 2.000 kuna.



Projekt je vrijedan 623.000 kuna, a njegovi korisnici su 614 djece iz sljedećih osnovnih škola: Josipovac, Retfala, Tin Ujević, Višnjevac, Ljudevita Gaja, Frana Krste Frankopana, Augusta Šenoe, Franje Krežme, Mladost, Grigor Vitez, Ivan Filipović, Vijenac, Jagode Truhelke, Tenja i Dobriša Cesarić.



Projekt je zamišljen kao komplementaran dvama već postojećim projektima školske prehrane: onom koji provodi Županija za sve učenike na području OBŽ-a i onom koji provodi Grad za djecu iz obitelji korisnika socijalne skrbi, njih ukupno 350.



Provedbom ovog programa sva djeca u gradu bit će pokrivena nekim od projekata besplatne prehrane, a to će biti i značajna ušteda za obitelji s dvoje ili više djece koja do sada nisu ostvarivala pravo na neki od programa besplatne prehrane, istaknuli su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu Romano Kristić.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: