Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro započinje izgradnja modernog brodogradilišta "Slavonija" u Dalju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.03.2018. 21:00 
Naslov:  Uskoro započinje izgradnja modernog brodogradilišta "Slavonija" u Dalju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u osječkoj gradskoj upravi najavljen je skorašnji početak izgradnje modernog brodogradilišta pod imenom „Slavonija“.

O novoj investiciji u ovom dijelu Hrvatske govorili su zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota te investitori Birol Ernalbant, Ivan Birač i Leonardo Grubelić.

Novo brodogradilište bit će izgrađeno na području Dalja i bit će specijalizirano za izgradnju velikih riječnih brodova, luksuznih jahti, ali i moderniziranih tegljača koji će koristiti plin kao pogonsko gorivo, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Piližota dodavši kako „Ovakvog brodogradilišta nema u krugu 900 kilometara“.

Dugoročni je plan da novo brodogradilište proizvodi finalne proizvode koji će biti vrhunski, ali cijenom konkurentni za svjetsko tržište. U prvoj fazi izgradnje brodogradilišta otvorit će se 140 radnih mjesta.

Novo brodogradilište otvara i velike mogućnosti da se u Gospodarsku zonu Nemetin privuče velik broj kooperanata koji prate cjelokupni proces izgradnje i opremanja brodova te sva popratna industrija koja ide uz brodogradnju i brodogradilište.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je uvjerenje kako će izgradnja ovog modernog i velikog brodogradilišta biti pokretač i prvi u nizu budućih investicijskih ciklusa te da će otvoriti nove mogućnosti investiranja u Grad Osijek, ali i u ovaj dio regije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2018. 22:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pozdravljam investiciju poznate belgijske firme, kojoj na žalost nismo saznali ime. Čestitam na izboru lijepog domaćeg imena za brodogradilište: Slavonija. Malo sam zabrinut za prvu fazu. Hoće li uspjeti naći 140 dobrih stručnjaka za gradnju brodova za prvu fazu u Dalju . Poznavao sam jednog graditelja čiklova iz Dalja ali je on već odavno u mirovini. Doduše i Osijek je blizu pa ako bi se uz postojeće osječke brodograditelje prekvalificiralo nešto zidara, frizerki i pravnika mogao bi se skupiti dovoljan broj. Nije ni Pula nakraj svijeta pa je moguće da se pikira i na nezadovoljne radnike Uljanika. No, kakogod, kad se daljska brodogradnja malo zalaufa i kad dođu na red druga, treća i ostale faze, vjerujem da radnici neće biti problem.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: