Dva osječka restorana ovih su dana dobila prestižno priznanje: preporuku, odnosno oznaku
žlice i vilice, u najnovijem
Michelinovom vodiču za 2018. godinu, najznačajnijem i najpriznatijem vodiču za restorane.
Riječ je o restoranu
hotela Waldinger te
Muzeju okusa kao prva dva restorana iz Osijeka koji se mogu pohvaliti ovim laskavim priznanjem.
U svom obrazloženju preporuke Michelinovi inspektori za Muzej okusa navode kako je riječ o restoranu čija se kuhinja temelji na
tradicionalnim receptima, s vještim dodatkom suvremenih okusa što jela čini još uzbudljivijima. Pohvalili su
riblje specijalitete na meniju, kao i maštovite menije za jednostavan ručak ili večeru.
Za Klub Waldinger kažu da je to jedan od „
klasičnih“ gradskih restorana poznatom po svojoj
regionalnoj kuhinji spravljenoj od najkvalitetnijih namirnica, pri čemu su posebno nahvalili njihova mesna jela.
Riječ je svakako o velikom priznanju za
osječku gastro scenu, jer osim njih u novom Michelinovom vodiču našao se samo još jedan restoran istočno od Zagreba:
restoran Dunav u Iloku koji je svoje mjesto našao u kategoriji Bib Gourmand. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.
Tekst: Osijek031.com
Foto: DB/Osijek031.com