Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenici OŠ Frana Krste Frankopana grle za rijetke

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65695
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.03.2018. 8:40 
Naslov:  Učenici OŠ Frana Krste Frankopana grle za rijetke
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

OŠ Frana Krste Frankopana Osijek i ove se godine uključila na Međunarodni dan rijetkih bolesti, 28. veljače, u akciju Hrvatskog saveza za rijetke bolesti „Zagrli za rijetke“ - akciju fotografiranja zagrljaja za osvješćivanje prisutnosti oboljelih od rijetkih bolesti i članova njihovih obitelji u društvu.

Hrvatski savez za rijetke bolesti okuplja udruge i pojedince koji boluju od rijetkih bolesti. Rijetke bolesti su one koje se javljaju kod manje od 5 pojedinaca na 10000 osoba. U svijetu je poznato više od 6000 različitih rijetkih bolesti.



Ove su godine humanu akciju spojili s Danom ružičastih majica i nizom prigodnih aktivnosti, tako je poruka bila još jača i glasnija!



Dan ružičastih majica globalni je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident koji se dogodio u tamošnjoj školi kada je učenik koji je u školu došao u ružičastoj majici - u znak podrške svojoj majci koja je oboljela od raka dojke - bio žrtva vršnjačkoga nasilja. Kako bi pomogli prijatelju, dvojica dječakovih prijatelja iz škole također su odjenuli ružičaste majice! Cilj akcije je prevencija nasilja među djecom i mladima.





Tekst i foto: Ana Šebo

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: