Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



I Grad Osijek će sudjelovati u programu uvođenja besplatnog WiFi-ja u javnim prostorima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.03.2018. 13:56 
Naslov:  I Grad Osijek će sudjelovati u programu uvođenja besplatnog WiFi-ja u javnim prostorima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom ožujka u Osijeku će se održati radionica za jedinice lokalne samouprave u sklopu programa Europske komisije “WiFi4EU”, čiji je cilj uvođenje besplatnog WiFi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima, uz 100%-tno sufinanciranje izgradnje WiFi infrastrukture.

Program “WiFi4EU” provodi Europska komisija, namijenjen je svim zemljama članicama EU, a odnosi se na 100%-tno sufinanciranje izgradnje WiFi infrastrukture za jedinice lokalne samouprave na lokacijama kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri…

Proračun programa iznosi 120 milijuna EUR. Njime će se omogućiti postavljanje najmodernije Wi-Fi opreme u središta javnog života. Program će biti zemljopisno ravnomjerno raspoređen, tako da će brza internetska veza biti dostupna stanovništvu i posjetiteljima u najmanje 6000 do 8000 lokalnih zajednica do 2020.

Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, a prijavitelji također mogu biti poduzeća i ustanove koji su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) bit će sufinancirana u stopostotnom iznosu, a korisnici potpore će biti obvezni osiguravati internetsku povezivost Wi-Fi mreže te plaćanje troškova održavanja dobivene opreme u trajanju od tri godine.

Potpora će se dijeliti u obliku vaučera vrijednosti 15.000 EUR po prijavitelju kojim će se plaćati izgradnja i oprema, a Europska komisija će isplatiti vrijednost vaučera izvršitelju radova/dobavljaču opreme, koji će biti registriran na portalu Europske komisije vezanom uz WiFi4EU inicijativu.

Radionica u sklopu programa “WiFi4EU” predviđena je za predstavnike jedinica lokalne samouprave koji će na njoj biti upoznati s detaljima programa, mogućnostima i uvjetima prijave, kao i tehničkim zahtjevima za Wi-Fi opremu koje je propisala Europska komisija. Radionice će se održati tijekom ožujka i travnja. Prva besplatna radionica bit će u Zagrebu, dok će se ostale radionice održati u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Šibeniku.





Tekst: Osijek031. com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: