Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ZL Osijek prijeko potrebne nove ralice za čišćenje snijega

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.03.2018. 11:33 
Naslov:  ZL Osijek prijeko potrebne nove ralice za čišćenje snijega
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Snijeg koji je padao tijekom ponedjeljka prouzrokovao je velike probleme u prometu na hrvatskim cestama, ali je utjecao i na odvijanje zračnog prometa.

Tako se dogodilo da u ponedjeljak WizzAir-ov zrakoplov iz Basela sa 180 putnika nije mogao sletjeti u Osijek zbog leda na pisti. Slijetanje je zbog toga iz sigurnosnih razloga preusmjereno na zračnu luku u Beogradu odakle su putnici autobusima prevezeni do Osijeka.

Tim povodom kontaktirali smo direktora ZL-a Davora Forgića koji nam je potvrdio da je došlo do preusmjeravanja zbog toga što dvije ralice, s koliko raspolaže osječka zračna luka, nisu bile dovoljne za očistiti pistu. Iako su obje ralice bile neprekidno u pogonu, snijeg je stalno padao po sletnoj stazi dugačkoj 2,5 km, pa je njihov rad bio praktički bez učinka.

Posebno vozilo koje mjeri koeficijent trenja prošlo je iza njih, no kako su razine trenja bile više od dopuštenih, odlučeno je da zrakoplov sleti na alternativnu lokaciju.

G. Forgić je dodao i kako je oprema kojom raspolažu stara, ali u funkciji, no ovaj je incident pokazao da postoji velika potreba za obnovom i modernizacijom zimske opreme na pisti.

Iz ZL Osijek krajem prošle godine Ministarstvu prometa poslan je plan nabave za 2018. u kojemu je navedeno sve što je potrebno zračnoj luci. Prije nekoliko dana direktor ZL-a, zamjenik gradonačelnika i dožupan bili su na sastanku kod pomoćnika ministra prometa gdje su dobili obećanje o nabavci nove opreme. Nova bi oprema trebala stići do početka iduće zimske sezone letenja, a u ZL-u se nadaju kako će dobiti barem dvije nove ralice.

Inače, od utorka je uspostavljen normalan režim rada na osječkoj zračnoj luci pa svi zrakoplovi polijeću i slijeću po ustaljenom redu letenja.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Teuta Stazić/Foto-arhiv031, ZL Osijek/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: