Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Manje potreba za studentima za čišćenje snijega ove godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.02.2018. 12:50 
Naslov:  Manje potreba za studentima za čišćenje snijega ove godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi jači snijeg ove godine koji je počeo padati jučer zabijelio je grad i donio veliku radost mališanima koji su već izgubili nadu da će ove sezone uživati u zimskim radostima.

No, ono što su mališanima zimske radosti, nekima drugima su „zimske gadosti“, prije svega vozačima i pješacima koji se moraju probijati kroz gradske ulice. Iako zimske službe rade svoj posao najbolje što mogu, čišćenje grada zahtijeva i angažman studenata. Tim povodom kontaktirali smo voditelja Studentskog servisa u Osijeku Tihomira Milinovića s upitom koliko je studenata angažirano u ova dva dana.

Galerija 031: Snijeg u veljači [#2, 2018.]
[Foto: Čitatelji portala: Valerija Kepčija, Valentina Vestemar, Slavica Sekanić Marušić, Rosa Lončar Zelenković, Ranka Sučević, Pavica Čelik Ilijaš, Nataša Kraljić, Nataša Delaš, Mia Tovernić, Matea Žuljević, Marija Bilić, Kristijan Rešković, Kristijan Gašpar, Katarina Kata, Ivana Mandić, Dalibor Bauernfrajnd, Antonela Martinčević, Damir Žibert, Hrvoje Riket, Iva Tokić, Nikolina Martinović, Tanja Ćuk, Tomislav Pavelić]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Iznenađujuće, njihov broj je relativno malen, manji nego prethodnih godina. Razlog je taj što je ove sezone obavljena dobra priprema. Naime, Studentski servis još je krajem prošle godine objavio natječaj za studente zainteresirane za čišćenje snijega te je poslao taj popis javnim poduzećima i gradskim tvrtkama s kojima od ranije surađuju a koje najčešće angažiraju studente i one će angažirati onoliko studenata koliko im bude potrebno.

Što se tiče poziva za čišćenje snijega koji se mogu naći na Facebook stranici Studentskog servisa, riječ je o manjim tvrtkama koje potražuju tek nekoliko studenata. Studenti su za ovaj posao plaćeni 30 kuna po satu, a pozivaju se za najmanje 4 sata rada, dakle za najmanje 120 kuna po dolasku + 30 kuna za svaki više odrađeni sat. Poslodavci osiguravaju lopate i metle te prijevoz na lokacije na koje će studenti biti odvezeni ukoliko je riječ o više lokacija u gradu.

Ukoliko se netko nije još prijavio za ovaj posao, neka se javi Studentskom servisu i pokuša iskoristiti ovih nekoliko dana zime koliko nam je, po prognozama, još ostalo.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić/Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: