Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek dolaze neki od najboljih kuhara na nacionalnoj razini

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.02.2018. 20:03 
Naslov:  Iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek dolaze neki od najboljih kuhara na nacionalnoj razini
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je regionalnog izlučnog natjecanja „Gastro“ koje je okupilo 57 natjecatelja, učenika ugostiteljskih škola iz sedam županija (Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Koprivničko-križevačka županija)

Riječ je o mladim kuharima iz 18 škola među kojima će biti izabrani oni najbolji koji će od 19. do 21. ožujka sudjelovati na državnom natjecanju u Malom Lošinju. Učenici koji u svojim disciplinama osvoje prva tri mjesta plasirat će se na završno državno natjecanje.

Učenici se natječu u osam iznimno zahtjevnih disciplina, pet ugostiteljskih i tri hotelijerske discipline, a samo natjecanje sastoji se od postupka iskazivanja sposobnosti i vještina koje prema utvrđenim pravilima učenici prezentiraju praktičnim i usmenim putem.



Osječko-baranjski župan Ivan Anušić pozdravio je sve natjecatelje istaknuvši kako je Ugostiteljsko-turistička škola rasadnik ponajboljih hrvatskih kuhara te da je dobro poznato kako iz ove škole dolaze najbolji kadrovi, i to na nacionalnoj razini. Dodao je i kako je zapošljavanje mladih ljudi koji završe strukovne škole prioritet Županije kako bi se zaustavio odljev stručnih i perspektivnih kadrova. „Uz ovakve kadrove i nove mjere razvoja kontinentalnog turizma ukupna budućnost ovog područja bit će ljepša“, zaključio je župan.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: