Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Za vikend evidentiran 381 prekršaj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2018. 11:42 
Naslov:  Za vikend evidentiran 381 prekršaj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je ukupno deset prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama (lakše su ozlijeđene dvije osobe) te osam s materijalnom štetom.

Policijski službenici obavili su kontrolu 1560 vozila i vozača te evidentirali ukupno 381 prekršaj. Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja 34 su se odnosila na upravljanje vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, jedan vozač odbio je utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i jedan je vozač odbio utvrđivanje prisutnosti droga u organizmu vozača. Utvrđena su i 146 prekršaja kretanja vozila nedozvoljenom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te 135 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici utvrdili su 11. veljače u 3,55 sati u Našicama, u Ulici kralja P. Krešimira IV, 25-godišnjem hrvatskom državljaninu, vozaču koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,56 grama po kilogramu (promila).

U Vinkovačkoj ulici u Osijeku policijski službenici 11. veljače u 3,15 sati zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin. Kod vozača su pronašli ukupno 3,3 grama mješavine nepoznate zelene biljne materije i duhana, a vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu.

U navedenom periodu četiri osobe su uhićene sukladno članku 134. Prekršajnog zakona zbog upravljanja pod zabranom, a tri su osobe, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.





Tekst: PU Osječko baranjska
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: